Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

La Chișinău nasc mai multe mame din raioane, decât din capitală

La Chișinău nasc mai multe mame din raioane, decât din capitală

Știați că Institutul Mamei și Copilului dispune de cea mai dotată maternitate din țară? E singura maternitate care asigură asistenţă medicală perinatală femeilor cu un grad înalt de risc obstetrical, dirijarea naşterii la termenul de gestaţie de 22-32 săptămâni de sarcină şi îngrijirea nou-născuţilor cu o greutate la naştere mai mică de 2000g.

În fiecare zi la această maternitate se nasc aproximativ 20 de copii, dintre care doar un sfert sunt aduși pe lume de mămici din capitală, iar restul din alte regiuni ale țării.

Fiecare mămică care a născut la Institutul Mamei și Copilului, primește în dar câte o cutie de produse pentru nou-născuți. Cutia conţine un set de lucruri necesare pentru îngrijirea bebeluşilor în primele luni de viaţă, cum ar fi scutece de unică folosinţă, body-uri din bumbac, detergent special pentru hainele bebeluşilor, aspirator nazal, soluţii şi unguente recomandate pentru primele luni de la naştere, o suzetă etc. De asemenea, în cutie se regăsește și suplimentul Odoraș despre sarcină, naștere și primul an de viață al bebelușului, ce poate fi descărcat gratuit AICI.

Inițiativa acestui proiect aparține fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, el a început în luna iulie și se va defășura cel puţin până la sfârşitul anului, sub sloganul „O nouă viaţă”. 

Foto: edelweiss.md

Share:

Articole recomandate