Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O mamă și-a aruncat bebelușul pe geam pentru a-l scăpa de incendiu

O mamă și-a aruncat bebelușul pe geam pentru a-l scăpa de incendiu

În Iași, o mamă și-a îmbrăcat băiețelul de 5 luni cu multe haine, l-a înfășurat într-o plapumă și l-a aruncat pe geamul apartamentului unde locuiau. A încercat să îl salveze știind că dacă mai rămâne în apartamentul cuprins de flăcări, nu va avea nicio șansă. Mama sa, Mălina, a sărit imediat după el. A sperat că va fi bine și că va amortiza căderea, însă nu a fost suficient. Băiețelul pe nume Victor a fost puternic afectat de impactul cu solul. A suferit un traumatism cranio-cerebral sever, traumatism de coloană și contuzie toraco-abdominală. 

Mult prea mult pentru un nou-născut. Victor a luptat cât de mult a putut. S-a stins însă din viață aseară ( 11.01.2024 ) în jurul orei 22:30. Victor a fost un mic luptător. El a revenit la viață după fiecare din cele două stopuri cardiace. Nu a mai putut însă să lupte și a intrat în comă de gradul 4. La 12 ore după incident, inima lui a încetat să mai bată.

Deși a fost grav rănită, mama a supraviețuit impactului cu solul

În urma căzăturii mama sa, Mălina a suferit fractură de bazin, fractură la picior și traumatism de coloană. Femeia avea pe corp și arsuri de gradul I și II la o mână. Calvarul pentru femeie însă de acum începe. Se pare că, dacă băiețelul ei ar fi supraviețuit, cel mai probabil ar fi fost decăzută din drepturile părintești pentru că și-a aruncat copilul pe geam.

Pentru că micuțul nu a supraviețuit, i s-a deschis un dosar penal pentru tentativă de crimă. Indiferent de situație se pare că mama în vârstă de 30 de ani urmează să fie pedepsită pentru că a încercat să își salveze copilul din incendiu. Urmează o anchetă care va clarifica lucrurile, însă detaliile ce ies în fiecare zi la iveală nu fac decât să surprindă și mai mult.

Mălina nu avea o relație prea bună cu tatăl lui Victor, aceștia certându-se frecvent

Conform declarațiilor date de vecini, chiar înainte de sărbători a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a aplana o ceartă între cei doi părinți. Conform acelorași surse, bărbatul era violent, consuma alcool și își lovea soția.

Nu se știe încă cu exactitate de la ce a pornit incendiul. Se zvonește însă că, cu puțin timp înainte de a izbucni incendiul bărbatul femeii a fost acasă și i-a încuiat pe Mălina și pe Victor în casă. Motivul? Femeia voia să își părăsească soțul și ar fi încercat să plece cu copilul. Pentru a împiedica acest lucru, tatăl copilului i-a închis pe cei doi în casă și s-a întors la muncă.

Se presupune că cei doi ar fi putut scăpa de incendiu pe ușa apartamentului dacă nu ar fi fost închiși în casă, fără a avea o altă cheie. Până în acest moment însă acestea sunt doar speculații. Nu se știe cu exactitate de la ce ar fi pornit incendiul din apartament.

Sursa: viatademama.ro

Share:

Articole recomandate