Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Premergătoarele sunt interzise în Canada

Premergătoarele sunt interzise în Canada

Cercetătorii susţin că premergătoarele încetinesc dezvoltarea normală a copiilor mici. Studiile au descoperit că acei copii care au folosit premergătorul, au mers de-a buşilea, s-au ridicat şi au mers în picioare mai târziu decât cei care au fost lăsaţi să îşi dezvoltate natural aceste aptitudini.

Cercetătorii Universităţii din Dublin spun că această descoperire indică faptul că părinţii ar trebui să fie îndemnaţi să nu mai folosească acest dispozitiv. Un alt studiu s-a focalizat pe un eşantion de 190 de bebeluşi care merg la creşă. Părinţilor li s-a cerut să  înregistreze datele în care copiii lor vor atinge diverse etape: statul pe fund, mersul de-a buşilea, mersul în picioare etc. Bebeluşii care au folosit premergătorul mai des au înregistrat o dezvoltare mai târzie decât ceilalţi. Din calculele cercetătorilor reiese că la fiecare 24 de ore petrecute în premergător, a fost întârziat momentul statului în picioare cu 3,7 zile şi a primilor paşi cu 3,3 zile.

Premergătoarele trimit la spital mai mult de 14.000 de copii anual şi 34 de copii au murit din 1972 din cauza lor. Din cauza premergătorului, bebeluşul se mişcă în jur, însă nu îşi susţine singur greutatea corpului, iar sistemul său nervos este privat de informaţia senzorială necesară învăţării mersului corect. Acesta este motivul pentru care premergătoarele au fost interzise în mai multe ţări cum ar fi Canada, SUA şi Germania. Canada a fost prima ţară care a interzis premergătoarele în 2004, după ce din 1990 până în 2002 au fost înregistrate 1935 de cazuri în care copiii au fost răniţi în urma folosirii premergătoarelor.

O alternativă sunt însă premergătoare fixe, în care micuţii se pot învârti, însă nu se pot deplasa. Aceste premergătoare sunt bune pentru o perioadă de timp în care eşti ocupat şi vrei ca bebeluşul tău să fie în siguranţă.

Share:

Articole recomandate