Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Trei copii rămași fără grija părintească au fost ajutați de participanții la Șezătoarea Mamelor

Trei copii rămași fără grija părintească au fost ajutați de participanții la Șezătoarea Mamelor

Viața este nedreaptă cu unii copii și aceștia au de suferit din cauza neglijenței părinților. Așa este și povestea tristă a trei micuți din satul Ciobalaccia, raionul Cantemir, care trăiesc într-un mediu cu vicii, iar părinții acestora riscă să fie deziși de drepturi. Situația este destul de complicată, și asta deoarece doi dintre micuți au probleme de sănătate. Aflând istoria de viață a acestor trei suflete nevinovate, am hotărât să organizăm o seară de binefacere și cu ajutorul a circa o sută de mămici prezente pe 27 aprilie la „Șezătoarea Mamelor”, organizată tradițional de revista Odoraș, am adunat o sumă de bani pentru a-i ajuta pe micuți să aibă o viață un pic mai fericită.

Am întâlnit-o pe Lenuța - o fetiță foarte modestă în vârstă de 5 anișori. Aceasta a fost externată astăzi din spital unde a avut de suferit o intervenție chirurgicală la cavitatea bucală necesară pentru a putea vorbi. Din cauza problemelor de sănătate, Lenuței îi este foarte greu să înghită, să vorbească, și plus la toate, mai are și probleme cu auzul. De acolo din spital, micuța, împreună cu mătușa care are acum grijă de cei trei copii, au venit direct la redacția revistei Odoraș pentru ca noi să le oferim suma de 5150 de lei, bani care au fost adunați în cadrul Șezătorii.

 

Lenuța mai are acasă o surioară de 3 ani și un frățior care anul acesta termină clasa întâi. Băiețelul suferă de probleme cardiace. Din cauza neglijenței părinților, micuții riscă să rămână orfani și asta deoarece asistentul social din localitatea de baștină i-a acționat în judecată pe părinți fiindcă nu-și îndeplinesc obligațiunile. Acestora nici că le pasă de problemele de sănătate cu care se confruntă copiii lor, nemaivorbind de alte griji și necesități întâlnite pe parcurs.

 

O mătușă de-a copiilor dorește să adopte aceste mici suflețele nevinovate, însă nu o poate face până când nu va fi emisă decizia judecătorească. Dar totuși, a avea grijă de trei copilași este o povară destul de grea, iar banii acumulați din salariile de la noi din țară și din ajutoarele ce urmează să fie acordate de stat nu sunt suficiente pentru a face față tuturor problemelor, mai ales de sănătate.

De aceea, noi, cei de la revista Odoraș, împreună cu partenerii noștri - Bioderma și ProTectis, am organizat o seară de binefacere. Mămicile și gravidele care au fost prezente la „Șezătoarea Mamelor” au avut posibilitatea să ajute această familie prin procurarea unui bilet de 50 de lei la tombola la care partenerii au oferit 60 de cadouri valoroase. Banii adunați la eveniment îi vor ajuta pe copii să mai treacă niște controale medicale necesare, dar și să acopere unele cheltuieli apărute pe parcurs.

Echipa Odoraș ține să mulțumească în numele celor trei copilași, dar și a mătușii lor, tuturor celor care au contribuit pentru a face aceste suflețele un pic mai fericite!

Foto: Bilsagaev Photography; Odoras.md

Share:

Articole recomandate