Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Trei frați minori s-au înecat în iazul din localitate unde au mers la scăldat

Trei frați minori s-au înecat în iazul din localitate unde au mers la scăldat

Tragedie într-o familie din satul Pohribeni din raionul Orhei. Duminică, 27 mai, trei frați de 11, 9 și 7 ani au plecat la scăldat și s-au înecat. Trupurile neînsuflețite ale copiilor au fost scoase din apă de către salvatorii chemați să intervină când minorii nu mai erau de găsit.

Potrivit datelor operative, copiii au fost văzuți într-o barcă trecând iazul, iar ulterior hainele acestora au fost găsite pe mal. Salvatorii au fost alertați în seara zilei de ieri pentru a efectua lucrări subacvatice. După aproape 12 ore de căutări continue, salvatorii au recuperat în dimineața acestei zile,  la ora 8.00, cadavrele băieților cu vârstele de 9 și 11 ani. Peste o oră și un pic salvatorii au reușit recuperarea corpului băiețelului de 7 ani.

Toate circumstanțele acestui caz se investighează.

Update: Potrivit informațiilor din presă, cei trei băieți au tați diferiți, locuiau cu mama, cu bunica lor și cu încă două surori. Ieri au fost lăsați acasă doar cu bunica, dar aceasta le-ar fi interzis să se ducă la scăldat pe motiv că e sărbătoare - Duminica Mare. Primarul localității a spus că familia în care creșteau băieții este social-vulnerabilă.

 

Informații și foto: dse.md

Share:

Articole recomandate