Un copilaș s-a stins din viață după ce mama l-ar fi tratat cu leacuri găsite pe internet

Un copilaș s-a stins din viață după ce mama l-ar fi tratat cu leacuri găsite pe internet

Un bebeluș de 4 luni a decedat din cauza unei răceli deoarece mama lui ar fi decis să-l trateze așa cum a citit pe internet. Mama, în vârstă de 22 de ani, locuiește în Botoșani, România, dar în weekend a decis să meargă la mama sa în localitatea Dracșani, unde micuțul fusese botezat cu câteva zile în urmă. Mai mult, se pare că la botez, preotul îi spusese mamei că băiatul este răcit și că ar trebui să meargă la medic.

Tânăra a chemat ambulanța când și-a dat seama că bebelușul nu mai respira. Când au ajuns însă acasă la femeie, medicii au descoperit că micuțul era deja în stop cardio-respirator. Mai mult, copilașul avea arsuri pe piept pentru că mama îi pusese sare fierbinte, așa cum aflase ea că ar fi bine de pe internet.

Nu m-am dus la medic pentru că am crezut că-i trece. I-am pus apă oxigenată și albastru de metil, și am crezut că se face bine. Și sora mea a avut probleme și i-a trecut tot cu din astea. Nu știu dacă era răcit. Hârcâia puțin din piept, dar nu strănuta. În urmă cu patru zile i-am pus sare pe piept. Nu era fierbinte, probabil el era mai sensibil. O singură dată i-am pus sare fierbinte. Am citit pe internet. La botez mi-a zis preotul să mă duc la spital că e puțin răcit băiatul, dar nu m-am gândit că e așa grav. Când am venit la țară avea deja rană la piept și nu m-am dus la medic că am venit la mama, că ea mai cunoaște. Din câte am înțeles nu a murit de la răceală, ci de la asta la piept, i-a afectat inimioara”, a declarat Andreea Mihaela Hostina, mama copilului.

Tânăra mai are un copil în vârsta de 2 ani cu un alt bărbat și ambii copii erau înscriși la același medic de familie din comuna Sulița. Doctorul spune însă că după ce a înscris copilul, femeia nu l-a mai adus deloc la control.

Copilul a făcut vaccinul corespunzător vârstei de doua luni, după care mama nu s-a mai prezentat cu copilul la cabinet. Nu recomand niciun fel de leac băbesc. Recomand ca la primul semn de boala să se prezinte medicului de familie”, a declarat dr. Constantin Andone, medic de familie în comuna Sulița.

Sursa: stiri.botosani.ro

Foto simbol: people.onliner.by

Adaugă comentariu