Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un șofer din Chișinău ar fi încercat să ademenească copii în mașină

Un șofer din Chișinău ar fi încercat să ademenească copii în mașină

De câteva zile, locatarii unui cartier din sectorul Botanica al capitalei sunt cu ochii în patru. Asta după ce un bărbat suspect ar fi încercat să atragă câțiva minori în mașina sa. Incidentul a avut loc ziua în amiaza mare și a fost observat de trecători. Au sesizat poliția, care încearcă să-l identifice pe șofer și să-i afle intențiile, scrie tv8.md

Această femeie povestește că a fost martorul unei scene, în care un bărbat suspect încerca să o atragă pe o adolescentă în mașina sa. Inițial, femeia credea că cei doi se cunosc, dar atunci când a întrebat-o pe fată, aceasta, panicată, i-ar fi spus că nu-l cunoaște pe bărbat. 

- El nu a ieșit din mașină și vorbea doar în rusă. Îi spunea să se apropie de mașină și chiar a ridicat tonul spunându-i să se apropie.” 

„Ea era speriată și îi spunea: "Acuș chem Poliția!" Dar în apropiere, ca în adins, nu era nimeni, iar noi eram deja pe teritoriul grădiniței.” 

Femeia mai spune că, atunci când se întorcea spre casă, bărbatul încă mai stătea cu mașina pe marginea drumului, după care a mers spre blocurile de locuit. 

„După ce mi-am luat copiii de la grădiniță am mai văzut mașina, ea se îndrepta spre un bloc de locuit, acolo unde este și un cămin.” 

În aceeași zi, suspectul ar fi încercat să-i atragă în mașina sa și pe alți doi copii, care se aflau în apropierea unui bloc din preajmă. Acesta le-ar fi zis copiilor să urce în automobil fără frică, deoarece are și el copii acasă. În preajmă, însă, se aflau două persoane, care i-ar fi stricat planurile. Ulterior, aceștia au anunțat și poliția, iar mesajul a ajuns și la directoarele celor două grădinițe din cartier. Acestea ne-au spus că nu au observat nicio mașină suspectă prin zona lor, dar că, atât cadrele didactice, cât și părinții sunt deja alertați să nu-și lase copiii fără supraveghere. 

„Am informat despre acest fapt prin platformele de viber toți părinții ca să fie precauți, să nu lase copiii nesupravegheați în timpul liber. - Dvs. ați văzut acea mașină? - Nu, doar de pe camerele de supraveghere ale blocului au fost făcute niște screenuri care ne-au fost transmise.” 

„Educatorii mi-au relatat că n-au văzut și nu cunosc proprietarul, șoferul mașinii date. Nici eu la rândul meu nu am văzut mașina. Este trist că se întâmplă astfel de cazuri și vom fi în alertă maximă la orice mașină suspectă din jurul grădiniței.”

Locatarii din zonă spun acum își fac griji de siguranța copiilor și încearcă să-i păzească cum pot de astfel de pericole.

„30 de ani în urmă noi ieșeam și la doi ani afară și nu se întâmpla nimic, dar acum și la 10 ani trebuie să-i duci și să-i aduci pe copii de la școală deoarece dispar. Este foarte îngrijorător pentru mămici, pentru părinți.” 

- Eu mereu le spun copiilor mei să nu discute cu străinii și să nu ia nimic de la ei. Să fie cât mai aproape de maturi și, în caz de necesitate, să ceară ajutor.”

Contactată de TV8, ofițera de presă a poliției capitalei ne-a comunicat că oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz și întreprind toate măsurile, pentru a-l identifica pe bărbatul suspect. Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică vine cu unele recomandări pentru părinți. 

„Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă părinților să instruiască copiii, să nu primească cadouri sau bunuri personale de la persoane necunoscute, să nu urce în mașini străine, să nu deschidă niciodată ușa necunoscuților, chiar dacă spun că sunt trimiși de către părinți.” 

Potrivit poliției, în anul 2021 nu au fost înregistrate cazuri de răpire a copiilor în capitală.

Sursa foto:TV8.md

Share:

Articole recomandate