Vaccinarea contra gripei va începe în R. Moldova pe 21 decembrie

Vaccinarea contra gripei va începe în R. Moldova pe 21 decembrie

Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe la 21 decembrie, a anunţat Ruxanda Glavan, ministrul în exerciţiu al Sănătăţii. Potrivit oficialului, vaccinul antigripal va fi recepţionat în ţară începînd cu 15 decembrie, astfel că pe 21 decembrie va începe campania de vaccinare, potrivit Moldpres.

Ghenadie Leşco, şeful Serviciului achiziţii din cadrul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, a precizat pentru Moldpres că pînă acum au fost organizate două licitaţii pentru procurarea serului antigripal. Ambele licitaţii însă au fost anulate, pe motiv că agenţii economici au prezentat oferte de vaccinuri, care nu corespund cerinţelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Gratuit, contra gripei, urmează a fi vaccinate persoanele bolnave de tuberculoză, diabet zaharat, pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă, renală, hepatică, copiii şi bătrînii care se află în internate, angajaţii din medicină, colaboratorii poliţiei de frontieră, militarii.   

Anul trecut, în Republica Moldova s-au îmbolnăvit de gripă mai mult de 1500 de persoane, iar 15 pacienţi au murit, ca urmare a complicaţiilor provocate de viruşi gripali. 

Foto: sanatate.bzi.ro

Adaugă comentariu