Odoraș.

Odoraș.

Top 100 cele mai puternice femei din lume în anul 2021, conform Forbes

Top 100 cele mai puternice femei din lume în anul 2021, conform Forbes

MacKenzie Scott, fosta soție a multi-miliardarului Jeff Bezos și una dintre cele mai bogate femei din lume, a detronat-o în 2021 de pe prima poziție a „Top 100 cele mai puternice femei din lume” realizat de Forbes pe Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei.

De când a divorţat de Jeff Bezos în 2019, MacKenzie Scott este una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimată la 59,6 miliarde de dolari, și s-a implicat și mai mult în acţiuni caritabile, pe care Forbes le numeşte ”semnificative şi revoluţionare”. În total, MacKenzie Scott a donat 8,6 miliarde de dolari, din care 2,7 miliarde de dolari anul acesta.

Prin urmare, MacKenzie Scott a preluat în 2021 de la Angela Merkel locul întâi în „Top 100 cele mai puternice femei din lume” realizat de Forbes. Fostul cancelar al Germaniei a fost în topul listei ani la rând, însă în 2021 a ieşit din scenă, după ce 16 ani a ocupat cea mai înaltă funcţie în statul german.

Pe locul doi în „Top 100 cele mai puternice femei din lume” în 2021 se află vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, urmată de președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

Artistele Rihanna, Beyoncé și Taylor Swift, incluse în 2021 în „Top 100 cele mai puternice femei din lume” realizat de Forbes

Revista americană Forbes, care dezvăluie de 18 ani lista anuală a celor mai puternice 100 de femei din lume, a inclus şi câteva artiste: Rihanna (locul 68), Beyoncé (76) şi Taylor Swift (78), dar şi pe regizoarea Ava DuVernay (80), actriţa Reese Witherspoon (74) şi prezentatoarea vedetă Oprah Winfrey (23).

Oprah Winfrey este cea mai bine clasată dintre starurile din industria de divertisment. Veritabil simbol al televiziunii de peste Atlantic, ea s-a impus ca preferată de staruri pentru a fi intervievate şi şi-a construit un imperiu în jurul persoanei sale. 

Rihanna datorează locul 68 succesului ei cu linia de cosmetice Fenty Beauty, care a raportat 550 de milioane de dolari în 2020. Cântăreaţa şi femeia de afaceri, devenită oficial miliardară în august, deţine, de asemenea, 30% din acţiunile mărcii de lenjerie Savage x Fenty. 

Beyoncé s-a impus pe locul 76. Forbes a reţinut 250 de milioane de dolari generaţi de „On The run II”, turneul ei mondial împreună cu Jay-Z din 2018. 

Taylor Swift, locul 78 în clasament, s-a demarcat graţie iniţiativei sale de a reînregistra primele albume cu scopul de a obţine drepturile de autor. Revista americană notează că „Red (Taylor's Version)” a devenit al 10-lea album care s-a clasat pe primul loc în Billboard. Forbes aminteşte că în 2020 „Folklore” a fost primul album care a înregistrat un milion de exemplare vândute în acel an. 

Potrivit profilului stabilit de Forbes, Reese Witherspoon datorează locul 74 activităţilor sale de producătoare: actriţa şi-a lansat propriile societăţi: Pacific Standard în 2012 şi Hello Sunshine în 2016, cu scopul de a evidenţia rolurile de femei. 

Ava DuVernay este şi ea salutată pentru că a devenit prima femeie de culoare nominalizată la premiile Oscar în calitate de regizor şi pentru că a realizat un film ce a generat 100 de milioane de dolari („A Wrinkle in Time”), precum şi datorită serialului „When they see us”, recompensat cu Emmy. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a coborât 24 de locuri

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a coborât 24 de locuri faţă de anul trecut, ajungând pe locul 70 în clasament. Un declin datorat „numărului redus de apariţii publice şi numeroaselor crize cu care a trebuit să se confrunte coroana în acest an” (în special atunci când ducesa Meghan Markle a declarat că a fost obiectul rasismului).

Sursa: newsweek.ro

Share:

Articole recomandate