Top 4 jucării pentru care copilul îți va spune mulțumesc

Top 4 jucării pentru care copilul îți va spune mulțumesc

Știm că anume prin joc copiii învață și capătă anumite abilități, își dezvoltă motorica fină și devin mai creative. În ceea ce urmează vă propunem un top cu 5 jucării pentru care piciul va fi recunoscător.

 

1. Jucării de construcţie

Cuburile de lemn, lego şi orice fel de piese care se pot îmbina sunt minunate pentru dezvoltarea creativităţii copilului. În plus, îl ajută să îşi fixeze conceptele de egalitate, echilibru, formă şi relaţii spaţiale.

2. Plastilină şi alte paste modelatoare

Plastilina, pasta polimerică, aluatul crud sau lutul sunt excelente pentru joaca liberă și creativă. Printre beneficii se numără deprinderea motrică, dezvoltarea gândirii spaţiale, familiarizarea cu diverse concepte – culoare, forma obiectelor. Mai mult, modelarea în sine are un efect benefic asupra sistemului nervos.

3. Puzzle-uri

Puzzle-urile sunt o jucărie esenţială pentru încurajarea gândirii creative şi pentru dezvoltarea abilităţilor copilului de a procesa informaţii sau de a analiza şi rezolva probleme. Mai mult decât atât, puzzle-urile dezvoltă memoria (atunci când copilul trebuie să reţină pentru mai târziu piesele care nu se potrivesc) și cultivă răbdarea (pentru a ajunge la final, copilul trebuie să lucreze încet, cu perseverenţă, trecând prin fiecare etapă).

4. Instrumente muzicale

Muzica obţinută prin sunete reale este un instrument foarte valoros în formarea unui copil. Cercetări recente arată faptul că muzica şi actul fizic de a produce sunete exercită o influenţă benefică asupra creierului, cu precădere asupra proceselor cognitive.

 

Informații: creatissimo.ro

Foto simbol: blog.johnrchildress.com; areaware.com; flyingumbrellas.blogspot.md

Adaugă comentariu