Top 5 state în care sunt cele mai bune sisteme de sănătate din lume

Top 5 state în care sunt cele mai bune sisteme de sănătate din lume

Institutul de cercetare Legatum din Londra în cel de-al 10-lea Index global de prosperitate a prezentat un top al statelor cu cele mai bune sisteme de sănătate din lume. Din clasament veți observa că și speranța de viață este mai mare în aceste țări. Pentru a avea o comparație, vă comunicăm că speranța de viață în Republica Moldova este de 71,63 ani.

 

5. Olanda

În 2015 Olanda a obținut cele mai bune rezultate potrivit Indexului anual Euro Health Consumer, care compara sistemele de sănătate din Europa. Olanda a avut atunci punctajul maxim de 916 din 1.000 de puncte. Speranța de viață a locuitorilor Țărilor de Jos este de 81,71 ani.

4. Japonia

Japonia are cea mai mare speranță medie de viață din lume - de 83,7 ani. Având o populație care îmbătrânește repede, țara a avut probleme demografice.

3. Elveția

O țară bogată, frumoasă și foarte sănătoasă. Elveția are un sistem de asistență medicală universal și se bazează pe deținerea obligatorie a asigurărilor de sănătate de către toți cetățenii.

2. Singapore

Singapore se clasează pe al doilea loc potrivit Indexului global de prosperitate. Populația țării este de 5,6 milioane de oameni, iar speranța medie de viață este de 83,1 ani.

1. Luxemburg

Această țară mică, înconjurată de Belgia, Franța și Germania, se află pe primul loc în topul celor mai sănătoase țări din lume. Potrivit Institutului Legatum, speranța medie de viață este de 82 ani.

 

În top 10 state cu cele mai bune sisteme de sănătate se mai regăsesc: Suedia, Hong Kong, Australia, Israel și Germania.

 

Informații: wall-street.ro

Foto simbol: huffingtonpost.com

Adaugă comentariu