Acerumen

Aplicație gratuită pe telefon cu informații profesioniste despre alăptare

Aplicație gratuită pe telefon cu informații profesioniste despre alăptare

Asociația „Dragoste cu lapte” din România a lansat și a dezvoltat prima aplicație mobilă despre alăptare în limba română.  Denumită „Abecedar de alăptare”, aplicația are ca scop sprijinirea mamelor care vor să înceapă cu dreptul alăptarea cu dreptul, fiind prima aplicație mobilă despre alăptare în limba română cu informații de specialitate explicate pe înțelesul tuturor.

Aplicația funcționează ca un ghid de alăptare, iar conținutul ei a fost conceput de trei mame pasionate de alăptare: un educator în alăptare, un consultant în lactație certificat internațional IBCLC (cel mai înalt standard profesional în domeniu) și un medic rezident.

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește alăptarea prevăd hrănirea exclusivă a copiilor cu lapte matern de la naștere și până la vârsta de 6 luni. În acest context, Asociația „Dragoste cu lapte” a decis că este momentul să-și asume crearea unui ghid de alăptare la care toate mamele să poată avea acces ușor și gratuit.

Aplicația este organizată pe câteva secțiuni, dintre care cea mai importantă este secțiunea de Concepte-cheie în alăptare. Mamele pot afla în câteva secunde de la descărcarea aplicației ce înseamnă termeni-cheie precum: alăptarea la cerere, atașarea la sân, canalele galactofore blocate, suptul eficient, transferul laptelui, furia laptelui, mastita etc. Orice mamă care vrea să alăpteze ar trebui să cunoască acești termeni. Formatul practic și ilustrațiile haioase le ajută pe mame să rețină mai ușor informația.

Aplicația mobilă „Abecedar de alăptare” este disponibilă pe platformele Android și iOS, și, reamintim, este absolut gratuită.

 

Sursa: edumedical.ro; uaua.info

Adaugă comentariu