Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Aplicaţii gratuite pentru graviduţe şi proaspete mămici

Aplicaţii gratuite pentru graviduţe şi proaspete mămici

Ce ne-am face fără telefoanele mobile? Acestea întrunesc într-o singură sursă ceasul, calendarul, calculatorul, aparatul foto şi multe alte obiecte ce odinioară ne erau indispensabile. Noile tehnologii fac parte din viaţa noastră vrem noi, ori nu. Diversitatea aplicaţiilor telefonice ne facilitează unele activităţi şi ne distrează în aceeaşi măsură.

Aplicaţiile create pentru gravide au misiunea de a monitoriza şi, ades, chiar menţine starea sănătăţii viitoarei mamei. Multe încearcă să te ajute să te organizezi, să înţelegi ce ţi se întâmplă, să te pregătească pentru următoarele etape. Unele sunt doar haioase, în timp ce altele chiar sunt utile.

Sarcina pe etape

Există numeroase aplicaţii pentru gravide pe care le poţi testa. Conceptele sunt diverse, dar practic toate au aceleaşi funcţii. Au un calendar prin care te anunţă cât de evoluată e sarcina, cât mai ai până să naşti, cum se dezvoltă copilul, cât de mare e, ce face cel mic în burtică, prin ce transformări trece corpul tău şi aşa mai departe. Plus nişte articole şi filmuleţe destul de utile despre sarcină, naştere şi alăptare. Printre cele mai populare aplicaţii folosite de toate mămicile cu burtici sunt BabyBump Pregnancşi My Pregnancy Center ambele fiind gratuite. Pentru posesoarele de iPhone, aplicaţia Gerber Pregnancy Calendar  are în plus funcţia „Snack Finder”. Dacă ţi-e poftă de ceva sărat, dulce, crocant sau cremos, aplicaţia îţi recomandă cel mai sănătos snack care să-ţi satisfacă acea poftă. Există şi aplicaţii pentru tătici, cum ar fi mPregnancy, cu ajutorul cărora partenerii pot învăţa mai multe despre sarcină şi despre transformările prin care trece mama.

Cu telefonul în sala de naşteri

Nu e o aberaţie, multe mame nu se despart de telefon nici în momentul când bebe vine pe lume. Au fost create aplicaţii care te ajută să-ţi monitorizezi contracţiile.   Fie pentru a şti când e timpul să mergi la spital, fie pentru a-i putea oferi medicului toate datele cu privire la evoluţia travaliului. Aplicaţiile sunt în general simple: apeşi pe un buton în momentul în care începe o contracţie şi mai apeşi o dată când contracţia s-a încheiat. Programul reţine şi creează apoi un grafic cu frecvenţa, durata şi intensitatea contracţiilor. Exemple de aplicaţii gratuite sunt Full Term-Labor Contraction Timer  pentru iPhone sau Contraction Timer pentru Android.

Aplicaţii pentru serile nedormite

Se pare că şi în nopţile de nesomn telefonul îţi poate fi un prieten de nădejde. Dacă tentativele de adormire a bebeluşului sunt eşuate, instalează aplicaţiile gratuite care conţin sintagma „White Noise”. Se ştie că în uter, copilul aude un sunet similar cu valurile mării. Aplicaţiile îţi pot furniza o diversitate mare de sunete similare celui intrauterin. De la sunet de aspirator, de uscător de păr, de ventilator, de valuri, de ploaie, de vânt, de motor, de orice, există aplicaţii care fac acest lucru. Mai există şi aplicaţii precum Magic Sleep, sau Baby Shusher, care poate să “şuşuie” în locul tău ore în şir.

Simptome descifrate de telefon

O aplicaţie utilă pe care o poţi foli imediat după naştere este WebMd Baby. Aceasta cuprinde o serie de informaţii medicale revizuite şi aprobate de doctori, inclusiv despre primele simptome care trebuie să vă pună în gardă, dar şi o multitudine de sfaturi privind îngrijirea nou-născutului. Deşi aplicaţiile încă nu au înlocuit şedinţele la medic, aplicaţia chiar poate fi un colac de salvare.

Aplicaţii ce citesc şi descriu E-urile din alimente

Tot pe lista aplicaţiilor utile sunt şi cele care îţi citesc E-urile trecute pe ambalajul alimentelor. Acestă aplicaţie este şi mai folositoare din momentul când eşti responsabilă pentru sănătatea bebelușului. Printre cele mai recent lansate aplicaţii de acest fel sunt E-Codes Free: Food Additives, Food Additives 2 sau Eat Informed-Food Additives. 

 

Foto: elcomercio.pe; mingraviditet.dk

Share:

Articole recomandate