Acerumen

Cât trebuie să doarmă un copil în primul an de viață

Cât trebuie să doarmă un copil în primul an de viață

Ca proaspăt părinte, probabil vă întrebaţi cât trebuie să doarmă un bebeluș de 1-12 luni și dacă piciul vostru doarme suficient. Iată orele de somn de care ar trebui să se bucure copilul în primul an de viață, conform specialiştilor citați de babycenter.com.

Vârsta

Somn de zi

Somn de noapte

Total ore dormite

Nou-născut

8 ore (3 somnuri)

8,30 ore

16,30 ore

1 lună

6-7 ore (3 somnuri)

8-9 ore

14-16 ore

3 luni

4-5 ore (3 somnuri)

10-11 ore

14-16 ore

6 luni

3 ore (3 somnuri)

11 ore

14 ore

9 luni

2,30 ore

11 ore

13,30 ore

12 luni

2,30 ore

11 ore

13,30 ore

 

Cel mai probabil, bebeluşul nu va fi treaz mai mult de una până la trei ore pe zi în primele trei luni de viaţă. Are nevoie să se trezească des ca să-şi umple burtica, aşa că fiţi pregătite pentru nopţi de somn întrerupte. Dar odată ce va împlini trei luni, puteţi încerca să-i stabiliţi un program de somn în fiecare noapte. Totuşi, nu uitaţi că nu toţi bebeluşii sunt la fel, iar ceea ce e valabil pentru un bebeluş, ar putea să nu fie valabil pentru ceilalţi.

De la 9 la 12 luni, copilul ar putea să doarmă toată noaptea. Unii bebeluşi se trezesc mai des ca alţii. Nu este neobişnuit ca bebeluşii care au început deja să doarmă toată noaptea să reînceapă să se mai trezească ocazional. Este un lucru obişnuit ca bebeluşii la 9 sau 12 luni să se mai trezească noaptea. Cam la această vârstă, bebeluşii vor resimţi primele manifestări ale anxietăţii de separare, care le pot deranja somnul. Erupţia dentară şi achiziţiile de noi abilităţi, cum ar fi târâtul, pot deranja somnul de noapte al copiilor.

Pentru a-l ajuta pe bebeluş să doarmă mai bine, trebuie să aveţi o oră de culcare şi o rutină bine stabilită. Aceasta include baia, schimbatul în pijamale, cititul de poveşti şi alintatul. Faptul că ştie ce urmează în fiecare seară îl ajută pe bebeluş să înveţe obiceiuri de culcare care vă vor ajuta şi în viitor.

 

Sursa: babycenter.com; totuldespremame.ro; terazdzieci.pl

Adaugă comentariu