Acerumen

Copilul poate avea grupa sanguină diferită de a părinților

Copilul poate avea grupa sanguină diferită de a părinților

Nu este absolut nimic anormal când un copil nu are niciuna dintre grupele de sânge ale părinților. Din articolul nostru aflați care este cauza și care grupe sangvine le pot avea copiii în funcție de grupele părinților. Înainte de a se descoperi că copiii pot avea grupe sanguine diferite de cele ale părinților atunci când se descoperea că un copil nu are niciuna dintre grupele părinților automat se concludea că tatăl său este un alt bărbat. Ulterior știința s-a dezvoltat și s-a demonstrat că grupa sanguină a copilului nu este un semn al paternității.

Bebelușul primește un material genetic în momentul concepției, iar fiecare părinte îi dă o alelă (una din multiplele forme pe care le poate avea o genă) de forma A, B sau 0. Dominanța în cazul geneticii este ușor de înțeles: unele gene sunt mai agresive în timp ce altele nu. Astfel, alelele A și B sunt ambele dominante în comparație cu alela 0, ceea ce înseamnă că un copil care primește o alelă  A de la tata și una 0 de la mama va avea o grupă de tip A.

Dar fiindcă detaliile științifice sunt și greu de înțeles, și nici foarte interesante când nu sunt descrise explicit, am decis să vă prezentăm doar tabelul care vă permite să stabiliți ce grupă sanguină poate avea bebelușul vostru în funcție de grupele părinților, și care sunt imposibile.

 

Informații: qbebe.ro; mamica.ro

Foto simbol: 4tuning.ro

Adaugă comentariu