Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Lucruri pe care le evită părinții buni în raport cu copiii lor

Lucruri pe care le evită părinții buni în raport cu copiii lor

Să crești un copil puternic din punct de vedere psihic cere ca și părinții să renunțe la practici de educație păguboase. Părinții cu psihic puternic cresc la rândul lor copii puternici. Părinții care au reușit să crească niște copii cu psihic puternic, fericiți și de succes, au evitat să facă aceste lucruri, potrivit cnbc.com.

1. Nu accepta mentalitatea de victimă

Faptul că cel mic a fost exclus dintr-o echipă nu îl transformă într-o victimă. Respingerea, eșecul, incorectitudinea fac parte din viață. Părinții puternici îi învață pe copii să-și transforme chinurile în puteri. În acest fel vor găsi căi prin care să acționeze în mod pozitiv, indiferent de circumstanțe.

2. Nu lasă sentimentul de vinovăție să-i conducă

Semănarea sentimentului de vinovăție nu face decât să ducă la un șir lung de strategii de parenting. Retragerea pedepselor este una dintre acestea. Mulți părinți știu că deși vina este inconfortabilă, poate fi tolerabilă. De aceea, nu o lasă să stea în cala luării unor decizii înțelepte.

3. Copilul nu este centrul universului

Este tentant să pui copilul în centrul a tot ceea ce faci, numai că în felul acesta vei crește un egoist. Trebuie să îl înveți să descopere ceea ce pot oferi ei lumii, nu să se concentreze pe ceea ce le dați voi.

4. Frica nu trebuie să ghideze alegerile

Ținerea copilului într-un glob de sticlă, ferit de orice pericole, îl poate scăpa pe părinte de anxietate, numai că împiedică dezvoltarea copilului. Părinții puternici sunt ghizi pentru cei mici, nu protectori. Îi las să iasă în lume și să exploreze, chiar dacă lor înșiși le este frică.

5. Nu îi lasă pe copii să îi conducă

Copilul care dictează ceea ce se întâmplă în familie are prea multă putere. Nu este sănătos ca cel mic să fie egalul adulților sau șeful lor. Pentru sănătatea psihică a tuturor, în casă trebuie să existe o ierarhie clară, în capul căreia trebuie să fie părintele.

6. Nu așteaptă perfecțiunea

Atunci când îi cerem copilului prea mult poate fi dăunător. Părinții puternici psihic recunosc că micuții lor nu pot excela în toate domeniile. În loc să-i împingă de la spate să fie mereu mai buni decât ceilalți, ar trebui să-i ajute să fie cea mai bună variantă a lor înșiși.

7. Nu îi lasă pe copii să fugă de răspundere

Nu vei auzi niciodată un părinte puternic psihic spunând „Are destul timp să facă treabă. Acum să fie doar copil!”. Ei se așteaptă ca de la cele mai mici vârste copilul să devină responsabil. De aceea, îi implică în activități potrivite vârstei ori de câte ori este cazul.

8. Nu îi scutesc de dureri

Nu este ușor să lași copilul să se confrunte cu durere sau anxietate. Totuși, aceasta este o ocazie de a-l învăța să tolereze disconfortul. Părinții puternici psihic îi ajută pe copii să treacă peste evenimentele neplăcute pentru a le da încredere că pot să se descurce indiferent ce li se întâmplă în viață.

9. Nu se simt responsabili pentru emoțiile copiilor

Este tentant să încerci să îți înveselești copilul atunci când este trist sau să îl calmezi atunci când este nervos. Ar trebui să te oprești și să-l lași să facă față sentimentelor pentru a-l învăța să nu depindă de nimeni în acest sens.

10. Nu împiedică copiii să facă greșeli

Copiii trebuie lăsați să facă greșeli și să suporte consecințele pentru a conștientiza că pentru fiecare lucru pe care îl fac există o urmare. Așa că dacă uită să-și ia echipamentul de sport de acasă, nu alerga la școală să-l duci. Data viitoare va fi mai atent!

11. Nu aleg varianta mai scurtă pentru a evita disconfortul

Cea mai rapidă și ușoară cale este să faci lucruri în locul copilului, dar este și cea mai nesănătoasă. Trebuie să ai un psihic puternic pentru a-ți vedea copilul chinuindu-se să facă treburile casnice pe care i le-ai dat, în timp ce spune că ar vrea să meargă la joacă.

 

Informații: totuldespremame.ro

Foto simbol: qz.com

Share:

Articole recomandate