Odoraș.

Odoraș.

Linex

Lucruri de care să ții cont atunci când alegi un nume pentru copil

Lucruri de care să ții cont atunci când alegi un nume pentru copil

Alegerea numelui poate să fie una dintre cele mai plăcute activități în sarcină, asta până când devine extrem de obositoare. Dacă ești într-un impas iată 11 sfaturi care te pot ajuta:

1. Ține cont de numele de familie, dar și de inițiale. Unele nume merg bine împreună, au o anumită muzicalitate, altele se potrivesc ca nuca de perete. Mireille Aglaie poate fi un exemplu.

2. Nu îți bate capul cu opiniile celorlalți. Oricât de normal ar fi numele, mereu se va găsi câte cineva care să aibă sentimente puternice împotriva lui.

3. Unele nume sunt nepotrivite, din diverse motive - suna prea arhaic, nu se pronunță ușor, sunt pretențioase etc.  Spre exemplu: (nume de fetițe) Paraschiva, Aglaia, Leontina, Eufrosinia, Evanghelina; sau (nume de băieței) Chiril, Costel, Eftimie, Neculai și altele. Dar țineți minte, alegerea numelui este strict decizia voastră, a părinților.

4. Este bine ca numele de fete să sune ca un nume de fată și cele de băieți ca unul de băiat.

5. Unele nume au o semnificație negativă, fie ca înțeles, fie ca istorie. Cecilia poate fi un exemplu - numele este frumos, dar provine din „caecus”, care înseamnă „orb”.

6. Personalități istorice sau locuri geografice? Mai bine nu: Andaluzia, Napoleon, Asia sau Apolodor. La fel și în cazul numelor de branduri.

7. Diminutive? Nu sunt o idee bună, chiar dacă se vor potrivi la început bebelușului. Este însă dificil să ai peste 20 de ani și să semnezi: Doruleț, Cireșel, Mihăiță etc.

8. Nume din seriale TV sau de vedete? Poate ție îți sună extrem de cunoscut și personajul îți este atât de apropiat încât ți se pare cea mai firească alegere. Mai târziu însă este posibil să nu mai sune așa. Mai ales dacă vorbim de nume străine. Să te cheme Rihanna Eftimie nu este chiar simpatic. 

 

Informații: suntmamica.ro

Foto simbol: formulalubvi.com

Share:

Articole recomandate