Acerumen

6 secrete pentru un somn liniștit al bebelușului

6 secrete pentru un somn liniștit al bebelușului

Doar părinții știu că de fapt sintagma „ a dormi ca un bebe” nu reprezintă somn dulce și liniștit. Bebelușii destul de des sunt deranjați de ceva ce le strică somnul, respectiv nici părinții nu se pot odihni. Dar există câteva secrete-trucuri prin care vă puteți ajuta piciul să doarmă liniștit.

O băiță caldă chiar ajută copilul să doarmă mai bine. Gândește-te să-i faci masaj și băiță seara, înainte de culcare. Copilul va adormi mai repede și va avea un somn mai lung.

Reacția părinților. Unii copilași se trezesc noaptea și adorm la loc. Dacă te trezești la cel mai mic zgomot și încerci să-l adormi, e ca și cum ai pune paie pe foc, copilul trezindu-se de tot. Mai întâi încearcă să vezi dacă poate adormi singur după ce se trezește.

Patul lui. Daca bebelușul doarme în pat cu părinții, se poate trezi mai des din cauza mișcărilor maturilor. Într-un pătuț al său copilul poate avea un somn mai liniștit. Dar toți copiii sunt diferiți, unii dorm mai bine anume cuibăriți lângă mama lor.

Vremea de joacă. Deși pare a fi o idee bună să vă jucați cu bebelușul înainte de ora de culcare ca astfel să obosească, acest lucru poate avea o reacție inversă. Unii copii devin atât de agitați după o astfel de sesiune de joacă, încât nu se mai pot liniști și adormi. Mai bine vă jucați cel târziu cu o oră înainte de a-l pune la somn.

Hrănirea. După o sesiune bună de joacă, hrănește copilul. Dacă se trezește noaptea, pe cât posibil evită să-l hrănești și mângâie-l sau leagănă-l până la adormire. Hrănește-l de câte ori dorește de-a lungul zilei. Astfel își va da seama că ziua este pentru hrănire, iar noaptea pentru somn.

Programul. Culcă bebelușul la aceeași oră în fiecare seară. Cu cât te ții de un program de somn, cu atât va fi mai bine. Fixează o oră, de exemplu 21.30, și du copilul în dormitor la aceeași oră în fiecare seară.

 

Sursa: mamica.ro; family3.ru

Adaugă comentariu