Acerumen

7 semne care ne sugerează că micuțul trebuie consultat de medic

7 semne care ne sugerează că micuțul trebuie consultat de medic

 

Îmbolnăvirea copilului este un stres pentru părinți, dar multe boli pot fi evitate dacă piciul este consultat la timp de un medic specialist. În articol vă informăm despre 7 semne care la prima vedere nu sunt prea evidente care ne spun că micuțul ar trebui consultat de medic.

 

1. Apariția unor alunițe

Dacă pe pielea micuțului a apărut o pată întunecată asimetrică, mai mare de 6 milimetri, sau dacă o aluniță a început să se mărească, să-și schimbe forma și culoare, este cazul să mergeți la un specialist.

 

2. Căderea părului

Cauza cel mai probabil este deficitul de vitamine. Dar pentru siguranță e mai bine să mergeți la medic.

 

3. Schimbarea bruscă a dispoziției și comportamentului

Motive pentru a merge la medic pot fi și schimbarea bruscă a dispoziției bebelușului, lipsa poftei de mâncare, schimbarea regimului de somn și dacă cel mic devine apatic.

 

4. Creșterea în volum a capului

Fontanela la bebeluși este absolut normală, dar cu timpul ea trebuie să se întărească, dar nu să crească în volum. Dacă observați că se schimbă mărimea capului copilului este cazul să mergeți la specialist.

 

5. Înrăutățirea auzului

Dacă micuțul nu reacționează când îl chemați și nici când vă adresați la el pe nume (dacă deja își știe numele și înainte reacționa), atunci acesta ar putea fi un semn că i-a fost afectat auzul și neapărat trebuie să-l verifice un medic specialist.

 

6. Sete constantă

Solicitările dese ale copilului de a bea apă sau suc/lapte (la fiecare 15 minute) pot părea inofensive, dar dacă piciul are sete constantă aceasta ar putea însemna unele probleme de sănătate și e mai bine să vă adresați la medicul pediatru.

 

7. Sforăit zgomotos

Sforăitul ușor la bebeluș este normal, dar dacă i se schimbă intensitatea aceasta înseamnă că micuțul are probleme de respirație și e cazul să fie consultat de medic.

 

Sursa: adme.ru

Adaugă comentariu