Acerumen

Reacția unui spital la spusele medicului Mihai Stratulat

Reacția unui spital la spusele medicului Mihai Stratulat

„NU PERMITEM DENIGRAREA NEARGUMENTATĂ A ACTIVITĂȚII INSTITUȚIEI!” Astfel începe un comunicat-reacție pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Republican pentru copii Nr. 1. Astfel a reacționat instituția la postarea pediatrului Mihai Stratulat care acuză administrația spitalului dat și cea a Spitalului Clinic Republican Nr. 1 de pe Viaduc de faptul că ar solicita diagnosticarea intenționată a copiilor cu pneumonie pentru a obține finanțare mai mare de la Compania Națională de Asigurări în Medicină. Postarea detaliată o puteți citi AICI dacă v-a scăpat.

În continuare redăm reacția instituției medicale:

„Din păcate, ne confruntam zilnic cu situații de conflict create de către pretinsul pediatru, Mihai Stratulat care, din câte cunoaștem, este neonatolog de specialitate, dar nu a activat în această calitate în instituții medico-sanitare publice niciodată. Totodată, permanent, inclusiv prin postarea pe facebook, acesta blamează nu doar cadrele medicale din IMSP, dar și întregul sistem de sănătate din Republica Moldova.

În aceste condiții, chiar și cu eforturi mari din partea administrației instituției și a întregului personal încadrat, se periclitează activitatea adecvată de zi cu zi, existând multiple dificultăți de comunicare cu pacienții, majoritatea fiind neargumentate.

Cu toate acestea, spre deosebire de dl Mihai Stratulat, nu ducem un Registru al tuturor cazurilor nefericite de copii bolnavi, care ajung în stare gravă și foarte gravă la spital după consultațiile acestuia. Dar nici nu considerăm necesar acest lucru, din moment ce toate eforturile noastre în procesul de asistență medicală copiilor sunt în corespundere cu practicile actuale în domeniu, fapt confirmat și prin multiple mulțumiri ale pacienților noștri, dar și prin numeroase evaluări ale activității instituției, conform prevederilor în vigoare, efectuate de structurile abilitate și specialiști consacrați.

Menționăm, că IMSP SCMC nr.1 acordă asistență medicală urgentă copiilor de vârstă fragedă cu afecțiuni respiratorii acute și boală diareică acută, majoritatea constituind-o copii sugari, în vârstă de până la 1 an. Anual se spitalizează/oferă asistență consultativ-diagnostică la circa 8000 de copii din municipiul Chișinău și republică. Asistența medicală acordată se încadrează întocmai în prevederile actelor normative în vigoare, inclusiv sistemul DRG, care permite încadrarea/clasificarea statistică a stărilor patologice cu care se spitalizează pacienții, precum și evidența sistemică a acestora. Spre cunoștința dlui Stratulat, codificarea cu diagnosticul de Pneumonie, comparativ cu alte afecțiuni respiratorii, nu sporește costul cazului tratat, fapt ce l-ar fi cunoscut, daca ar fi activat în acest sistem.

În acest context ne întrebăm, care este nivelul de expertiză/competență profesională a domnului Mihai Stratulat, care-i permite să facă analiza activității medicilor pediatri consacrați nu doar din instituția noastră, inclusiv cadrelor universitare, precum și întregului sistem de sănătate din țară?

Regretăm faptul, ca dnul Stratulat utilizează mijloace ieftine pentru a se promova personal, inclusiv prin asocierea permanentă a numelui tatălui său, ofensând neargumentat întreaga comunitate medicală.

Vom utiliza toate mijloacele posibile pentru a ne apăra imaginea instituției, inclusiv a cadrelor medicale”.

 

Cum credeți, cine are dreptate?

Adaugă comentariu