Acerumen

Sfaturi pentru calmarea durerilor în erupțiile dentare

Sfaturi pentru calmarea durerilor în erupțiile dentare

Conform medicilor pediatri, bebelușul se naște cu 20 de dinți ascunși în gingie. Aceștia încep să erupă în jurul vârstei de 5-7 luni. Erupția dinților de lapte este un proces normal din dezvoltarea copilului și poate fi însoțită de lipsa poftei de mâncare, febră ușoară, inflamare și sensibilitate gingivală, salivație abundentă, insomnie, iritabilitate, agitație sau tulburări de tranzit intestinal.

Primul semn care apare când bebelușului îi dau primii dinți este salivarea mai abundentă. Unii specialiști susțin că erupția dentară nu este o cauză pentru salivația excesivă, ci dorința bebelușului de a mesteca totul. Aceste simptome reprezintă etape normale în dezvoltarea dinților și a cavității bucale.

De asemenea, în perioada erupțiilor dentare bebelușul este mai irascibil, doarme mai puțin, cere  mai multă atenție din partea mamei. Gingiile sunt mai roșii decât de obicei, cu mici umflături în locul în care urmează să apară dinții.

De obicei, erupția dinților temporari nu este dureroasă, dar poate cauza disconfort și iritabilitate sugarului. În aceste cazuri, este de ajutor gelul pentru masajul gingival – Dologel.

Testat sub controlul pediatric, Dologel calmează, emoliază, curăță și cicatrizează erupțiile dentare. De asemenea, gelul este formulat pentru bebeluși și adaptat pentru masajul gingival. Un alt detaliu esențial constă în faptul că Dologel nu conține lidocaină sau alte analgezice sintetice, ceea ce demonstrează că este 100% natural.

Gelul de masaj gingival Dologel poate fi folosit de întreaga familie, fără restricție de vârstă, în următoarele situații:

  • Apariția dinților la bebeluși;
  • Iritații sau leziuni datorate aparatelor dentare;
  • Leziuni sau iritații datorate anumitor alimente.

Formula Dologel a fost dezvoltată cu extracte din plante cu efecte benefice foarte bine cunoscute: 

Mușețelul: florile sale sunt folosite datorită proprietăților sale decongestive și de calmare a iritațiilor;

Valeriana: rădăcinile sale sunt utilizate pentru proprietățile sale calmante;

Propolisul: este un produs al stupului, recunoscut ca fiind calmant local.

Efectul antimicrobian și cicatrizant oferit de extractul de propolis este primordial în situațiile în care copiii sunt tentați să aducă la guriță o serie de obiecte pentru a-și alina disconfortul provocat de erupțiile dentare. Anume efectul antimicrobian a propolisului va proteja leziunile mucoasei de bacterii și infecții locale. 

Înainte de a utiliza Dologel, spălați bine mâinile și aplicați o cantitate mică de gel (cât un bob de mazăre) pe vârful unui deget. Aplicați gelul prin masarea gingiilor sau a altor zone dureroase din gură. Aplicarea se poate repeta de până la 5 ori pe zi.

 

Adaugă comentariu