10 JOCURI în GRĂDINĂ pentru copii

10 JOCURI în GRĂDINĂ pentru copii

Suntem în plină vară, iar copiii adoră să stea mai tot timpul pe afară, în curte, pe terenul de joacă sau în grădina bunicilor. Prin câteva trucuri uşoare, putem face din grădină, un spaţiu de învăţare şi dezvoltare pentru cel mic. Mai jos am selectat câteva idei, care ni s-au părut geniale! Cu siguranţă piciul tău va fi mai mult decât fericit să-şi petrecă timpul aici!

 

Perete muzical

Dacă copilului tău îi place muzica, fă-i un perete cu tot felul de "instrumente muzicale" - xilofon din ţevi de diferite grosimi (pentru sunete diferite), tobe din cutii de metal sau carton, cratiţe mai vechi, de diferite dimensiuni  ş.a. Puteţi să aranjaţi "instrumentele" pe un perete din lemn, separat, sau să le agăţaţi chiar pe un gard. Lasă-l să exploreze! Iar vecinii... se vor distra şi ei :) 

 

Experimente cu apă

Construieşte un perete din lemn sau agăţă de un gard sticle şi furtunuri de diferite forme şi dimensiuni, crează "labirinturi", apoi lasă-i pe copii să descopere cum circulă apa şi unde va ajunge într-un final. 

Pistă auto

Dacă aveţi un băieţel care adoră să se joace cu maşinuţele, creaţi-i o "autostradă" din pietre, carton sau alte suprafeţe tari. Desenaţi-o, ca să pară cât mai autentică şi chiar faceţi reguli de circulaţie, sensuri giratorii etc. şi învăţaţi-l semne de circulaţie (în dependenţă de vârstă). Pe o astfel de pistă se pot juca şi 2-3 copii. 

 

Joc de aruncat cu mingea

Dacă aveţi un teren mai mare în curte, puteţi improviza un astfel de panou din textil în interiorul căruia să decupaţi forme de diferite dimensiuni. Marcaţi secţiunile decupate cu diferite culori şi scrieţi un anumit punctaj, în dependenţă de complexitate. Puteţi chiar organiza un campionat la aruncat mingea. Sfat: Legaţi funii de colţuri, astfel încât să o puteţi agăţa de 2 copaci, 2 stâlpi etc. 

 

Domino din pietricele

Creaţi împreună un set personalizat de Domino. Alegeţi pietricele de dimensiuni asemănătoare, pictaţi-le în negru şi apoi desenaţi picăţele albe, conform regulamentului jocului. Puteţi face o husă din textil sau o cutiuţă personalizată pentru ele. Bineînţeles, un set de Domino simplu nu e aşa scump, dar... acesta va avea o încărcătură emoţională deosebită, pentru că a fost făcut cu tăticul sau mama. 

 

Cort sau căsuţă pentru copii

Orice copil visează să aibă o căsuţă mică "secretă" personală. De ce să nu-i oferiţi această plăcere? E destul de simplu de făcut! Faceţi un cort din câteva beţe şi pături; din crengi, lemn sau chiar carton. Implicaţi şi copiii la crearea acesteia!

 

Fă-i o grădinuţă proprie

Separă o parcelă mică de pământ cu buturugi, lemne sau altceva, cumpără-i câteva instrumente de lucru în miniatură şi lasă-l să descopere magia pământului. 

 

Leagăne din anvelope

Dintr-o anvelopă şi o scândură, poţi face un legăn plăcut şi distractiv pentru copii. Vopseşte-l în culori vii şi lasă-l să se distreze. 

 

Teren pentru pictură

Pentru micuţii pasionaţi de desen, de asemenea, sunt idei creative pentru distracţia în grădină. Vezi mai jos doar câteva idei. 

 

 

Foto: thewhoot.com.au,pinterest.com, www.brit.co, marthastewart.com; letthechildrenplay.net; 

beyondm25.wordpress.com; handmadecharlotte.com; ohdeedoh.com

 

Adaugă comentariu