​Activități CREATIVE pentru copii și părinți: RECICLĂM și ne distrăm

​Activități CREATIVE pentru copii și părinți: RECICLĂM și ne distrăm

 

Dacă aveți timp liber la dispoziție, or, în față vin două zile de weekend, vă propunem să petreceți timpul util și creativ împreună cu copiii voștri. Din materiale simple și accesibile, chiar și din cele pe care le aveți în casă, puteți realiza diverse obiecte decorative, jucării și chiar obiecte practice.

 

Din buteliile de plastic pe care intenționați să le duceți la tomberon puteți crea un veritabil buchet de flori artificiale. Tăiați partea de jos a recipientului. Apoi colorați plasticul în diverse nuanțe. Este important ca piciul dvs să fie implicat în toate procesele creative. În așa mod copilului i se dezvoltă creativitatea și motorica. După ce se usucă vopseaua, adăugați florii o tulpină pe care o faceți din carton, ori bețișoare de plastic/lemn. Din hârtie colorată faceți câteva frunzulițe. În rezultat aveți un buchețel de flori viu colorat care poate bucura ochii mult timp înainte.

 

În sezonul bostanilor ar fi păcat să nu experimentați ceva, atât în bucătărie, preparând o budincă din bostan, cât și în mini „atelierul” din casă, confecționând un bostan decorativ. Pentru asta aveți nevoie de un balon, ață și clei. Umflați balonul până la dimensiunea dorită. După care înveliți balonul cu un strat subțire de clei, iar deasupra înfășurați ața în mod aleatoriu. Cleiul trebuie să se usuce, deci lăsați-l un pic. După ceva timp, când este uscat definitiv, spargeți balonul. În rezultat aveți  un oval drăguț, pe care-l puteți decora, completând structura bostanului cu o tulpiniță și câteva frunzulițe.

 

Din lingurițele de plastic de unică folosință puteți realiza o întreagă familie de iepurași. Aveți nevoie de clei, carioci, bețișoare de vată și hârtie colorată. Din hârtie albă decupați urechiușele pe care le puteți colora. Bețișoarele le încleiați de linguriță. Acestea o să fie pe post de mâini. Din hârtie colorată faceți câteva piese vestimentare. Cu o cariocă, desenați ochișorii, năsucul și mustățile urechetului. În rezultat ați creat câțiva prieteni noi cu care piciul dvs se poate juca.

 

Farfuriile de unică folosință pot servi și ele drept o materie primă bună (în special, cele din hârtie). Întâi de toate alegeți ce doriți să realizați. Decupate și colorate, părțile de carton sunt similare unui puzzle. Sau puteți realiza un măgăruș nostim, o gâsculiță, ori alt animăluț haios.

 

Dați un plus de culoare oricărei camere realizând o compoziție simplă din crenguțe și pom-pom-uri (mini ghemulețe de ață colorată). Cu un pic de clei fierbinte încleiați bulinele de crenguțe. În rezultat ve-ți obține un minunat obiect decorativ. Biluțele pufoase se fac foarte simplu, cu ajutorul unei furculițe, vezi AICI.

 

Suntem în plină toamnă. Păsările migratoare demult și-au luat zborul, dar mai sunt și dintre cele care rămân pe teritoriul țării și în perioada rece a anului. Pentru a le ușura un pic exitența, vă propunem să realizați împreună cu cel mic o graurniță. Fie că alegeți să le confecționați din butelii, farfurii, ori alte suporturi, acetea pot fi un real ajutor pentru necuvântătoare. Nu uitați să le plasați și mâncare, din când în când.

 

 

Acestea, dar și alte idei interesante pot fi realizate într-un mod distractiv cu cel mic. Profitați de timpul liber și petreceți-l cu folos.

 

 

Adaugă comentariu