Cum să-i faci fotografii de poveste! Sfaturi de mămică

Cum să-i faci fotografii de poveste! Sfaturi de mămică

V-am mai vorbit despre Ecaterina Bondareva, mămica a două fetițe minunate, care a reușit să o convingă pe fiica sa mai mare să mănânce fructe, într-un mod creativ. Mai nou, am descoperit că aceasta a reușit să creeze și poze originale, desprinse parcă dintr-o poveste.

Inspirația i-a venit acum câțiva ani când a văzut un reportaj despre un cuplu din Japonia, în care soțul era nevoit să lucreze noaptea, pentru a-și întreține familia, grija copiilor fiind pe umerii mamei. Pentru că soțul era mai mereu la lucru și nu reușea să își vadă fiul crescând, soția sa a început să îi facă poze copilului în timp ce dormea, aranjând lucrurile din jur, astfel încât să creeze diferite peisaje.

În urma vizionării acestui reportaj, Ecaterina avea deja la activ câteva săptămâni în rol de mămică și i-a plăcut această idee însă nu avea suficient timp pentru a o pune în practică. „Sofia dormea rău și trebuia să îi acord multă atenție și timp, așa că oboseam mult și am înțeles că dacă nu voi face ceva, voi deveni depresivă, atunci mi-am zis că ar trebui să îi fac și eu fiicei mele astfel de poze”, mărturisește Ecaterina.

 

 

Cum să faci și tu astfel de poze originale?

  • Pentru o poză reușită e nevoie de un pat mai mare sau un dormitor care să îți permită menajarea spațiului;
  • Pentru imaginea de bază, utilizează un cearșaf, Ecaterina a optat pentru unul de culoare albastră, care să reprezinte cerul sau unul verde pentru a ilustra iarba.
  • Folosește obiectele pe care le ai la îndemână pentru a crea povestea: cearșafuri, hainele bebelușului, prosoape, hârtie colorată, jucării şi chiar cratiţe, linguri şi alte ustensile.
  • Pentru a crea o poveste vă puteți inspira din pozele Ecaterinei, ale unor mămici din străinătate, care fac astfel de idei sau pur și simplu puneți-vă imaginația la contribuție.
  • Ecaterina vă recomandă să vă gândiți din timp la compoziția pe care o faceți pentru ca să nu obosiți copilului, iar uneori chiar să apelați și la ajutor.

“După ce aranjam compoziția, venea partea cea mai dificilă. În pozele din care mă inspiram, copiii dormeau și nu era o problemă să îi pozezi. În cazul meu, însă, totul era altfel, pentru că Sofia plângea și se rostogolea, lua obiectele din peisaj și era destul de greu să fac poza dorită. Uneori făceam câte 40 de poze pentru a găsi măcar una reușită”.

Dacă la început se inspira de pe internet, la un moment dat, un singur obiect năștea idei și imagini de poveste. Ecaterina a reușit să le facă fiicelor sale în jur de 50 de poze de poveste și continuă să creeze pentru că își dorește să imortalizeze în poze cele mai frumoase și mai amuzante momente pe care le petrece alături de fetițe.

 

 

Foto: arhiva personală

Galerie de imagini
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Adaugă comentariu