IDEE: Cum să pictezi cu ajutorul unei periuțe vechi de dinți

IDEE: Cum să pictezi cu ajutorul unei periuțe vechi de dinți

 

Părinții trebuie să găsească mereu activități interesante pentru copii, pentru a le dezvolta creativitatea și imaginația. De cele mai multe ori copiii preferă să picteze, iar pentru a face acest proces mai interesant încercați să diversificați tehnicile - fie să picteze cu degețelele, fie cu periuțe speciale, fie... îți arătăm noi o tehnică nouă.

 

Pentru aceasta vei avea nevoie de o periuță veche de dinți. Fiți siguri că rezultatul îți va depăși așteptările!

 

Pentru această activitate aveți nevoie de:

- acuarelă sau guașă;

- periuță pentru desen;

- periuță de dinți;

- un vas de plastic în care să puteți amesteca vopselele cu apă;

- un ziar (sau orice alt suport pe care să-l puteți plasa sub desen, ca să nu murdăriți totul din jurul vostru);

- frunze uscate, flori sau alte forme pentru contur.

 

Începem procesul propriu-zis

1. În vasul de plastic turnați puțină apă, după care alegeți culoarea preferată a vopselei pe care ați dori să o vedeți în pictura voastră (puteți folosi mai multe culori). Amestecați culoarea aleasă cu apă, astfel încât să obțineți un amestec bogat (în acest lichid veți înmuia periuța de dinți).

 

2. Punem foaia de hârtie deasupra unui ziar vechi sau a unei cârpe, așa încât să nu stropim toată suprafața de lucru cu vopsea.

3. Alegem conturul preferat și îl punem pe foaie, după care cu periuța de dinți stropim foaia, inclusiv și frunza. Aveți grijă să fixați bine frunza, ca să aveți un contur frumos.

Cum să împrăștiem corect vopseaua:

Pentru a împrăștia corect vopseaua avem nevoie de două periuțe: una de dinți și alta pentru desenat. După ce o înmuiem pe cea de dinți în vopsea, o luăm pe cealaltă și stropim ușor pe foaie (sau putem folosi un bețișor în loc). Vezi cum se face în imaginea de mai jos.

 

După ce am împrăștiat vopseaua, luăm atent frunza de pe foaie și ne bucurăm de rezultat.

Sursa: ihappymama.ru

Adaugă comentariu