Jocuri interesante pentru copii care pot fi practicate în casă

Jocuri interesante pentru copii care pot fi practicate în casă

Mulți părinți preferă să ocupe timpul liber al copiilor lăsându-i să se joace în telefon sau tabletă. Acest lucru este foarte dăunător pentru sănătatea acestora, dar și nu le permite să se dezvolte. De aceea, ar fi bine ca părinții să inventeze tot felul de jocuri interesante, pentru a capta atenția celor mici fără utilizarea gadgeturilor. 

1. Fă niște găuri într-o cutie de carton (pot fi în formă de figuri geometrice), după care lasă-l pe copil să introducă în ele diferite obiecte. Acest joc nu numai că va fi distractiv pentru cel mic, dar și îl va ajuta să-și dezvolte abilitățile motrice.

 

2. Puneți-i copilului la dispoziție piesele unui constructor și o paletă de culori, după care lăsați-l să aranjeze obiectele conform culorilor din paletă. 

 

3. Cei mici se pot distra desenând. Legați-le ochii cu o eșarfă, după care dați-i însărcinarea să deseneze un om de zăpadă (sau orice alt ceva) pe o farfurie din plastic. Cu siguranță rezultatul îi va amuza enorm pe copii.

 

4. Marchează pe podea trasee cu ajutorul unui lipici colorat. Cei mici se pot întrece în concursuri de mașini sau lăsați-i să încerce cu ajutorul unui pai să sufle un anumit obiect, dar care nu trebuie să iasă din limitele traseului.

 

5. Crează-le copiilor pe un hol lung, obstacole sub forma unei pânze de păianjen. Iar atunci când întâlnesc dificultăți aceștia trebuie să răspundă la o întrebare (întrebările pregătiți-le împreună și notați-le pe foițe mici).

Foto: howtogetrid.org; ideipentrucasa.ro

Adaugă comentariu