Asigură-te că cel mic primește doza zilnică necesară de calciu

Asigură-te că cel mic primește doza zilnică necesară de calciu

Calciul este mineralul esențial pentru dezvoltarea normală a copiilor. De fapt, este cel care menține dinții și sistemul osos sănătos, în timp ce este necesar pentru îndeplinirea funcțiilor musculare, ale sistemului nervos, coagularea sângelui, dar și secreția anumitor enzime. Pediatrul Evghenii Komarovskii a menționat că unul din semnele deficitului de calciu la copii este scrâșnitul din dinți în timp ce doarme.

Iată cum să crești doza de calciu din alimentația copilului:

Trebuie să bea lapte

Uneori, copilul bea mai multă apă sau alte sucuri în loc să bea lapte. Încearcă să-l convingi să bea în fiecare zi câte un pahar cu lapte.

Trebuie să mănânce iaurt

Dacă copilului îi place salata de fructe, adaugă în ea niște iaurt. Combinația este delicioasă și ambele ingrediente sunt bogate în calciu.

Lasă-l să se joace afară

Dacă cel mic vrea să iasă afară ca să se joace, lasă-l. Astfel, vitamina D luată de la soare ajută la absorbția calciului în corp.

Înlocuiește apa din mâncare cu lapte  

Atunci când gătești și trebuie să adaugi apă, pune lapte. Adaugă lapte în supă sau cereale și, astfel, incluzi mai mult lapte în dieta celui mic.

Alege pâinea din cereale integrale

Pâinea din cereale integrale conține mai mult calciu decât cea normală.

Adaugă lapte în piureurile din fructe  

Dacă copilului îi plac sucurile sau piureurile din fructe, adaugă puțin lapte în ele. Astfel crești doza de calciu.

Suplimentele de calciu

Atunci când vrei să-i dai copilului suplimente de calciu, consultă un medic pentru a-ți spune doza exactă. Este important acest lucru, pentru că este mineralul care poate duce la formarea de pietre la rinichi.

 

Foto simbol: fresher.ru

Adaugă comentariu

Închide