Carnea de curcan mai sănătoasă decât carnea de pui. De ce se recomandă copiilor!

Carnea de curcan mai sănătoasă decât carnea de pui. De ce se recomandă copiilor!

Conștientizăm faptul că sănătatea noastră și a familiei depinde de alimentația pe care o avem. Magazinele abundă în tot felul de produse de calitate îndoielnică. Chiar dacă ambalajul este atractiv, oricum suntem sceptici ce ține de calitatea produsului. Apare întrebarea, ce putem consuma fără ca să ne fie frică de unele consecințe nefaste asupra sănătății? 

Să mănânci sănătos nu e doar un trend, este o necesitate a fiecăruia dintre noi. Unul din produsele valoroase pe care mama natură ne-o oferă este carnea de curcan. În linii mari cunoaștem că este un produs dietic și sănătos, dar asta nu e tot.

Carnea de curcan este recomandată copiilor din primele luni de viață. Produsul poate fi introdus în meniurile de prânz ale bebelușilor. Asortată cu legume, treptat aceasta contribuie la echilibrul sistemului digestiv al micuțului. Acest produs este sărac în grăsimi. Specialiștii în nutriție confirmă că 100 grame de carne conțin aproximativ 160 calorii. Datele sunt atractive și pentru doamnele care țin la silueta lor. Doar o singură porţie de carne de curcan furnizează organismului 65% din aportul zilnic recomandat de proteine. Consumul cărnii de curcan ajută la reducerea colesterolului. Acest produs joacă un rol vital în combaterea insomniei. Consumul regulat de carne ajută la menţinerea sistemului imunitar. Nu în zadar le mesele boierești se servește exclusiv carne de curcan. Este cu adevărat o sursă importantă de energie și un leac în același timp.

Diferențe dintre carnea de curcan și cea de pui. Probabil mulți dintre noi nici nu au gustat carnea de curcan, din varii motive, iar cei care consumă cu regularitate acest produs nu vor să-l mai înlocuiască cu nimic. De ce? Indiferent de modul de preparare al pieptului de pasăre, fie prăjit, fiert ori copt e important să știți: carnea de curcan are jumătate din grăsimile cărnii de pui. În cazul în care consumați ficat de pasăre, trebuie să știți că ficatul de curcan are jumătate din caloriile ficatului de pui și are cu o treime mai puțină grăsime. Este demonstrat că există mai multă grăsime în gâtul unui pui decât în cel de curcan.

 

Când pot introduce carnea de curcan în regimul meu alimentar

Restricții asupra cestui produs nu există, deci chiar de azi vă puteți îmbunătăți calitatea alimentației și sănătatea, consumând carne de curcan. Este una dintre cele mai sănătoase alegeri atunci când vine vorba de spectrul larg al produselor din carne. Dacă avem grijă şi ca modul de preparare să fie cât mai echilibrat şi dietetic, fără prăjeli, atunci putem extrage şi mai multe beneficii.

De unde putem procura carnea de curcan.

Dacă părinții, ori rudele de la țară nu cresc curcani, nu-i bai, la magazinul “PENEȘ” puteți alege cea mai proaspată și variată carne de curcan din orașul Chișinău. Calitatea impecabilă este garantată de cel mai mare producător de carne de curcan din România, S.C. “GALLI GALLO”. Carnea de curcan procesată provine de la pui crescuți la fermele proprii din Codlea și Sighișoara. Curcanii sunt crescuți cu cereale, șroturi furajere și uleiuri vegetale, ceea ce asigură o calitate deosebită a cărnii. Firma deține standarde de calitate certificate HACCP și ISO 9001/22000.

 

Gama de produse oferite este diversă

Magazinul vă propune produse și subproduse refrigerate de carne de curcan cum sunt: pieptul, pulpa superioară dezosată fără piele, pulpa superioară cu os și piele, pulpa inferioară, aripa, gâturi, târtițe, clavicula, ficat, pipote, inimi și fudulii de curcan. Este prezentă și carcasa de curcan. De asemenea, puteți găsi și preparate și semipreparate fiert-afumate din carne de curcan cum sunt: șunca, cârnăciori afumați, rulada, salam extra, pastrama piept, pastrama pulpă, ciolan afumat și toba de curcan. Carnea de curcan este o sursă excelentă de proteine si vitamine din complexul B. Pieptul de curcan fără pieliţă este cea mai slabă carne. Carnea de curcan este una dintre cele mai bogate surse de aminoacizi. În plus, are un conținut ridicat de fier, zinc și magneziu, vitale pentru sănătatea organismului.

Magazinul “Peneșeste amplasat pe str. Puskin 56/1

Partenerii magazinului îi găsiți pe str. Cuza Vodă 37/1 și str. I. Creangă 41. Compania distribuie produsele și în rețeau Metro, Green Hills, Fidesco, Rogob, Pegas și alții. În curând, se va deschide un magazin de tip partener și în orașul Bălți. 

 

Foto: i0.wp.com; static.parade.com

Adaugă comentariu