Câtă pâine și biscuiți are voie să mănânce un copil de 2 ani? Iată ce zice Komarovskii!

Câtă pâine și biscuiți are voie să mănânce un copil de 2 ani? Iată ce zice Komarovskii!

Un copil de doi ani poate mânca pâine și biscuiți cât poftește dacă nu are probleme cu digestia. Dar ar fi de dorit să i se ofere pâine și alte produse din făină integrală. Renumitul pediatru Evghenii Komarovskii a răspuns pe pagina sa de internet la întrebarea unei mame care este îngrijorată că micuțul ei de 2 ani nu vrea să mănânce fructe și legume, dar preferă pâine și biscuiți.

Mămica a scris că copilul acceptă foarte greu o mâncare nouă, preferă mai mult pâinea albă, proaspătă, abia scoasă din cuptor, iar biscuiții – dulci și puhavi. Plus la aceasta, mama a mai spus că și bunica copilului nu o susține deloc, insistând că micuțul poate mânca pâine și biscuiți cât dorește, deoarece la această vârstă nu-i fac nici un rău. Mama a mai spus că în ultima perioadă observă că micuțul are constipații.

Pediatrul a subliniat că nu este foarte important câtă pâine și câți biscuiți mănâncă copilul. Ci mai important este câtă mâncare diversă acesta primește. Astfel, dacă în afară de produse din patiserie copilul nu mai dorește nimic, atunci aceasta este grav. Însă dacă împreună cu un biscuite el bea și un pahar cu lapte, sau primește o felie de pâine în timp ce mănâncă legume coapte și pește, atunci totul este bine.

Evghenii Komarovskii le recomandă părinților să dea preferință produselor din făină integrală, căci conține fibre necesare pentru o digestie normală. De asemenea, el mai recomandă ca micuților să li se ofere fructe în loc de suc, iar fructele să nu fie curățate de coajă – la fel pentru conținutul lor de fibre.

 

Informații: .komarovskiy.net

Foto: o-krohe.ru; freshairshop.ru

Adaugă comentariu