Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

12 sfaturi pentru părinți de la Mihail Labkovski: Nu permite școlii să-ți distrugă copilul!

12 sfaturi pentru părinți de la Mihail Labkovski: Nu permite școlii să-ți distrugă copilul!

Psihologul rus Mihail Labkovski spune cum corect să alegem școala în care dorim să studieze copilul, este sau nu nevoie să ne certăm și să intrăm în polemici cu profesorul și în ce moment trebuie să lăsăm copilul în pace.

1. Nu este nevoie să încărcați copiii cu nimic înainte de școală. Fără șah, limbi străine și alte dezvoltări intelectuale. Până la vârsta de 6-7 ani, creierul copilului nu este fiziologic pregătit să perceapă mari cantități de informații. Dumneavoastră – veți pierde bani, iar el – va pierde copilăria.

2. Nu căutați cea mai bună școală pentru un elev de clasa întâi. În școala primară, ceea ce contează cu adevărat pentru un copil este confortul psihologic. Prin urmare, alegeți o școală obișnuită lângă casa în care locuiți. Copilul nu va pierde timp și energie pe drum și îi va fi mai ușor să stabilească relații cu colegii de clasă dacă locuiesc în cartier.

3. Prima profesoară nu trebuie să fie „puternică”, ci bună. Aveți nevoie doar de o femeie adecvată, care iubește copiii și care lucrează la școală datorită vocației. Pentru a selecta această doamnă, mergeți la școala aleasă în primăvară și întrebați părinții despre profesorii care conduc copiii din clasa a IV-a.

4. Școala este responsabilitatea copilului tău, nu a ta. Puteți să vă luați un concediu de odihnă în primele două săptămâni după ce copilul a început școala și apoi să aveți o înțelegere cu copilul astfel: „Nu sunt deranjat de școala ta, nu te deranjez pe tine”.

5. Încetați să întrebați despre lecții și să reacționați la note. Faceți așa încât discuțiile despre școală să devină pentru dumneavoastră o temă tabu. Dacă copilul dorește, discutați cu el, dacă nu – atunci nu e cazul să insistați cu întrebări.

6. Nu este nevoie să faceți temele pentru acasă împreună cu copilul, nu este nevoie să potriviți foile în portofoliu sau să aranjați cărțile în geantă, nu este necesar să verificați forma școlară. Gândește-te la tine, copilul tău va trebui să trăiască și să te hrănească la bătrânețe! Și dacă tu vei face totul pentru el, vor exista mari probleme în acest sens.

7. Sigur, îți poți ajuta copilul. Aici punctul fundamental este cine a început primul. Copilul trebuie să înceapă. El trebuie să-ți ceară ajutorul: „Mama, eu nu înțeleg aici”. Nu trebuie să veniți și să întrebați dumneavoastră dacă totul este în ordine. Dacă nu cere și nu întreabă nimic, atunci totul este în regulă la el.

8. Dacă copilul dumneavoastră nu este iubit de profesor, problema trebuie rezolvată. Mai întâi încercați să vorbiți cu profesorul, apoi cu directorul, dacă nu funcționează - mergeți mai „sus”. Vă puteți transfera într-o clasă paralelă sau chiar într-o altă școală. În niciun caz nu trebuie să vă lăsați copilul într-o stare permanentă de stres.

9. Pubertatea este cea mai dificilă perioadă din viața copilului dumneavoastră. Începe de la aproximativ 12-14 ani și durează până la 15-16 ani. Acesta este un moment al schimbărilor mentale și fizice complexe, de unde se trage dezechilibrul hormonal, problemele psihologice și oboseala. Mai mult, în acest moment copilul trebuie să susțină examenul de bază și apoi și examenul de bacalaureat. Da, poate începe să studieze mai rău, să primească note mai mici. Sfatul meu este următorul – dacă nu doriți conflicte și probleme dificile, inclusiv încercări de sinucidere, nu atingeți copilul. Sarcina dumneavoastră este să treceți în liniște și pace această perioadă, astfel încât acest coșmar să se termine.

10. Nu intrați în conflict deschis cu școala - cel mai probabil, veți pierde. Când sunteți invitați la o conversație și vi se spune despre o școală puternică, un program complex și nevoia de a vă ocupa cu copilul - nu vă certați. Fiți de acord. Și continuați să faceți în felul dumneavoastră.

11. Talentele copilului nu trebuie să fie special dezvoltate și realizate dacă copilul nu dorește. Talentul ar trebui să ofere bucurie, el nu este destinat pentru a fi folosit. Nu este nevoie să vă concentrați asupra lui, să căutați profesori și să așteptați că „se va transforma în ceva”. Cel mai adesea, nu se va transforma în nimic și nu există ceva tragic în acest sens.

12.  Cel mai important, învață să-ți accepți copilul fără să aștepți nimic de la el. Nu contează cum învață, iubește-l așa cum este. Da, la 15 ani este mai dificil decât la 5 ani. Copilul nu trebuie să vă provoace respingere. Dar pentru aceasta aveți nevoie să vă iubiți mai întâi pe dumneavoastră.

Sursa: chips-journal.ru, foto: deti.mail.ru

Share:

Articole recomandate