Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

6 mituri despre sănătatea copilului în timpul iernii

6 mituri despre sănătatea copilului în timpul iernii

Ca părinți, de multe ori ne e teamă de lunile friguroase, cu zapadă. Indiferent dacă este vorba de o răceală, gripă, infecție sau Covid, sezonul rece este perioada anului în care copiii se îmbolnăvesc, transmite suntmamica.ro.

Când vine vorba de sănătatea copilului în timpul iernii, există câteva lucruri pe care le poți face, pentru a diminua riscul de îmbolnăvire:

  • Încurajează copilul să evite oamenii care sunt bolnavi.
  • Vaccinează-ți copilul împotriva gripei
  • Nu scoate nou-născutul sau copilul mai mic afară, în mulțime.
  • Încurajează copilul să se spele mai des pe mâini.

Cu toate acestea, există o serie de mituri în ceea ce privește sănătatea copilului, în timpul iernii. Despre ce este vorba

Mit: Copiii pot răci când se joacă afară, în frig, mai ales dacă nu poartă haine groase sau dacă transpiră

Răcelile și gripa sunt cauzate de viruși, nu de temperaturile de afară. Desigur, dacă copilul tău se joacă afară cu cineva care este răcit, s-ar putea să se îmbolnăvească și el.

Mit: Copiii se pot juca afară atât timp cât doresc, atunci când este frig

Copiii sunt expuși riscului de degerături și hipotermie, așa că încurajează-i să vină înăuntru să se încălzească la intervale regulate, mai ales dacă încep să simtă frig sau oboseală.

Mit: Copiii au nevoie de un antibiotic de fiecare dată când le curge nasul, mai ales când scurgerea este verde sau galbenă

Antibioticele nu sunt necesare atunci când ne confruntăm cu un nas curgător sau cu o răceală minoră.

Mit: Poți face gripă dacă te vaccinezi antigripal

Vaccinul antigripal nu poate provoca gripa. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie utilizat pentru persoanele cu un sistem imunitar slab.

Mit: Nu poți avea arsuri solare în timpul iernii

Deși razele soarelui nu sunt la fel de puternice iarna precum sunt vara, ele pot provoca, totuși, arsuri solare. Soarele se poate reflecta în zăpadă, așa că asigură-te că tu și întreaga familie folosiți protecție solară pe tot parcursul anului.

Mit: Copiii pot opri tratamentul medicamentos împotriva alergiilor, în timpul iernii

Nu toți copiii au alergii sezoniere care sunt declanșate doar în timpul primăverii sau toamnei. Unii copii au alergii pe tot parcursul anului, chiar și în timpul iernii. Acești copii, care pot fi alergici la acarieni, mucegai sau păr de animale de companie, ar trebui să continue să-și ia medicamentele pentru alergii, în timpul iernii.

 

 

 

 

 

Sursa foto: suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate