Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

6 alimente care contribuie la dezvoltarea creierului copilului

6 alimente care contribuie la dezvoltarea creierului copilului

Orice părinte îşi doreşte o dezvoltare cât mai armonioasă pentru propriul copil, nu-i așa? Chiar dacă fiecare se naște cu o zestre genetică, s-a demonstrat că acest potențial poate fi depășit sau poate rămâne neatins în funcție de mediul în care crește și se dezvoltă copilul. Alimentația sănătoasă reprezintă și ea un factor extrem de important, din acest motiv ți-am pregătit mai jos 6 alimente pe care le poți introduce cu încredere în dieta copilului pentru ca acesta să primească toți nutrienții necesari unei bune dezvoltări a creierului și, implicit, a întregului organism.

1. Pește

Nutriționiștii le recomandă mămicilor să includă peștele proaspăt în alimentația copiilor. Somonul, tonul, sardinele sau scrumbia sunt doar câteva soiuri de pești bogați în acizi Omega 3, atât de necesari dezvoltării creierului micuților. Totuși, specialiștii ne avertizează că acest aliment trebuie consumat de către copilași de maximum două ori pe săptămână.

În cazul în care năzdrăvanului tău nu îi place peștele, îți recomandăm să îi prepari chifteluțe din pește și cartofi, acoperite cu un strat de pesmet. Le poți prăji sau coace în cuptor, în funcție de preferințele copilului. În acest fel, gustul specific al peștelui se va diminua, iar piticul nu va mai face nazuri.

2. Avocado

Avocado este considerat a fi unul dintre cele mai bogate alimente în acizi grași (Omega 6) și vitamine (A, B, C, D, E, K). În plus, avocado poate fi consumat de întreagă familie oricând, fără teama apariției problemelor cu greutatea.

Îți propunem să îi oferi acest fruct copilului atât ca desert – piure de banane și avocado, cât și ca gustare sănătoasă între mese – pâine prăjită cu pastă de avocado.

3. Fasole

Nutriționiștii susțin că o gustare alcătuită din pâine prăjită și fasole constituie combinația perfectă de nutrienți necesari dezvoltării creierului copiilor. De ce îți recomandăm pâinea prăjită pentru cel mic? Oamenii de știință au demonstrat că pâinea prăjită contribuie la dezvoltarea aptitudinilor cognitive ale copiilor.

4. Cereale integrale

Cerealele sunt alimente bogate în vitamina B12 (indispensabilă pentru creșterea copiilor) și B6 (necesară pentru bună funcționare a sistemului imunitar).  Alege cereale bio, care nu au adaos de zahăr, substanțe chimice nocive sau îngrășăminte.

Începând cu vârstă de 6 luni, este recomandat că aceste alimente să fie introduse în porții mici în nutriția bebelușilor.

5. Iaurt

Îți recomandăm să introduci iaurtul în alimentația copilului pentru ca el să fie energic și vesel pe durata întregii zile. Mai mult decât atât, iaurtul poate fi folosit fie ca desert, fie ca gustare între mesele principale.

Poți crește valoarea energetică a gustării dacă amesteci iaurtul cu fructe mărunțite (banană, măr, căpșuni sau zmeură). În acest fel vei obține desertul cel mai sănătos, gustos și dulce.

6. Fructe de pădure

Studiile arată că afinele contribuie la îmbunătățirea capacităților de concentrare și coordonare ale copiilor, dar și  memoriei acestora.

Fructele de pădure sunt delicioase! De aceea, șansele ca năzdrăvanul tău să facă nazuri sunt reduse. Dacă totuși este puțin capricios, poți încerca să îi prepari shake-uri care să aibă în compoziție acest tip de fructe. Nu ai nevoie decât de un blender, lapte, frișcă lichidă și fructe de pădure, căpșuni sau zmeură, în funcție de preferința micuțului. Succesul este garantat!

Sursa: perfecte.ro, copilul.ro

Foto: hyperliteratura.ro

Share:

Articole recomandate