Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Este adevărat că fetele fac mai repede la oliţă decât băieţii?

Este adevărat că fetele fac mai repede la oliţă decât băieţii?

Fiecare copil este diferit, dar, în general, fetele fac mai repede la oliță decât băieţii, scrie babycenter.com.  În urma unui studiu de doi ani condus de Universitatea de Medicină din Wisconsin şi publicat în 2002, s-a constatat că fetele scăpau de scutec la 32,5 luni, iar băieţii la 35. Fetele manifestau interes pentru oliţă la 24 de luni, băieţii la 26. Fetele reuşeau să rămână uscate două ore la 26 de luni, băieţii la 29. Fetele verbalizau nevoia de a folosi oliţa la 26 de luni, băieţii la 28.

În 2008, un studiu efectuat în Brazilia a constatat aceleaşi diferenţe între sexe, la 24 de luni, 27.8% dintre fetele scăpaseră de scutec pe timpul zilei, pe când numai 21,4% dintre băieţi ajunseseră la aceeaşi performanţă. La 24 de luni, 10,6% dintre fete au scăpat de scutec pe timpul nopţii și numai 6,8% dintre băieţi reuşiseră să rămână uscaţi şi noaptea.

Cercetătorii au aflat că, cel puţin în SUA, copiii învaţă să folosească oliţa mai târziu decât în trecut. Rapoarte mai vechi arată că între 18 şi 24 de luni copiii învăţau să folosească oliţa, pe când astăzi abia între 22 şi 30 de luni copiii sunt pregătiţi pentru oliţă.

Medicii spun că, până la vârsta de doi ani, copilul nu este capabil să-și controleze sfincterele, iar orice încercare de a-l dezvăța de scutec până atunci nu este decât o acomodare cu ideea de oliță. Chiar dacă fetele fac mai repede la oliță, nu ar trebui insistat nici măcar în cazul lor.

Semne care arată că micuțul este pregătit pentru oliță din punct de vedere fiziologic:

- Rămâne cu scutecul curat pentru perioade mai lungi de timp. Deseori dimineața scutecul este curat.

- Copilul acceptă să stea pe oliță și înțelege care este rolul ei.

- Își poate da jos pantalonii și uneori reușește să spună că are nevoie la toaletă.

 

Sursa: totuldespremame.ro; ilady.ru

Share:

Articole recomandate