Greșeli în creșterea copiilor: înfofolitul și îndopatul

Greșeli în creșterea copiilor: înfofolitul și îndopatul

Când vine frigul, iar temperaturile scad, tendința părinților este de a îmbrăca copilul cât mai gros, indiferent dacă stă în casă sau iese afară. Această practică este greșită. Iar medicul pediatru Ana Culcer explică de ce nu este bine să înfofolești copiii.

De teama curentului și a frigului, multe mame își înfofolesc copiii cu haine prea groase, ceea ce duce, în timp, la o sensibilitate sporită. Copiii nu trebuie protejați în mod excesiv. Ei pot fi scoși afară, la aer, încă din prima săptămână de viață și pot fi chiar luați în vacanță la munte în această perioadă fără niciun risc pentru că și acolo, la munte, se nasc copii care cresc sănătoși”, explică Ana Culcer. 

Aceasta mai spune că nu trebuie evitată baia în perioadele în care copilul este răcit pentru că exact atunci igiena corespunzătoare este foarte importantă. 

O altă greșeală pe care o mai fac părinții este aceea de a forța copiii să mănânce, crezând că așa este bine. Medicul atrage atenția asupra faptului că tot mai mulți dintre aceștia devin obezi la vârste fragede pentru că sunt îndopați cu mâncare de către bunici și părinți. 

Aceștia consideră că astfel își arată dragostea pentru copil, dar de fapt cei mici mănâncă mult, dar prost, le lipsesc vitaminele și mineralele, iar imunitatea le scade”, a spus Ana Culcer. 

 

Sursa: copilul.ro;

Adaugă comentariu