Mihai Craiu despre învățământul din străinătate: În Austria este lockdown, dar școlile și grădinițele vor rămâne deschise

Mihai Craiu despre învățământul din străinătate: În Austria este lockdown, dar școlile și grădinițele vor rămâne deschise

 

Medicul pediatru, Mihai Craiu a vorbit pe pagina sa de Facebook „Spitalul Virtual pentru Copii” despre funcționalitatea școlilor și grădinițelor în contextul pandemiei de COVID-19. Specialistul pune în evidență lockdown-ul din Austria.

„În pofida închiderii totale a activităților obișnuite (lock-down) pentru toată lumea, în Austria vor rămâne deschise școlile și grădinițele. Părinții sunt sfătuiți (dacă pot și au cu cine să rezolve supravegherea) să țină acasă copiii, dar școlile și grădinițele nu se închid total nici în acest teribil scenariu...

Ce trebuie să înțelegem de aici?

Că autoritățile competente au recunoscut rolul copiilor în transmiterea comunitară DAR consideră că acest rol este mult mai mic decât al adulților.

Și mai înseamnă ceva...

Copiii fac forme ușoare de maladie COVID-19 dacă nu au comorbidități. Doar 1.7-4% din cei 6.8 milioane de copii infectați cu SARS-CoV-2 în SUA au ajuns în spital, conform raportărilor teritoriale.

Excepțional de rar apare nevoia de spitalizare în ATI ca urmare a unor forme severe de boală, cum ar fi MIS-C/PIMS - sunt doar 81 cazuri la 100.000 copii infectați, în datele din SUA - iar majoritatea nu sunt fenotipuri caucaziene (adică sunt copii afro-americani, de origine asiatică sau mixtă).  

Notă suplimentară - în Austria se utilizează de mult, în școli și grădinițe, testele de detecție rapidă”, a menționat Mihai Craiu.

Adaugă comentariu