Principii de educare a copiilor aplicate de părinții din SUA

Principii de educare a copiilor aplicate de părinții din SUA

Este o vorbă: „Câte bordeie, atâtea obiceiuri”, păi iată că aceasta se potrivește inclusiv și în ceea ce ține de educarea copiilor. În articolul nostru vă propunem să vedeți câteva principii aplicate de părinții americani.

1. Copiii nu primesc niciodată alcool

În această țară consumul de alcool este permis de la vârsta de 21 de ani. Respectiv, părinții americani nu le oferă niciodată copiilor lor alcool, așa cum o fac alții, spre exemplu chiar și de la vârste destul de mici câte un gât de vin „pentru sănătate” sau „fiindcă îi este poftă”.

2. Copiii nu dorm împreună cu părinții

Mulți părinți din SUA aplică metoda „antrenamentul somnului”. Bebelușul este pus în pătuț în camera sa și lăsat acolo chiar dacă face capricii sau plânge cî nu dorește să doarmă singur. Copilul nu este consolat sau luat în patul părinților ci lăsat să adormă în singurătate.

3. Copiii poartă „hamuri”

Pe la noi nu se prea întâlnesc aceste accesorii, dar americanii le utilizează pe larg atunci când copiii lor abia învață să meargă sau au un comportament urât în stradă și riscă să se lovească, să se accidenteze sau fug de părinți.

4. Pedepsele

În SUA părinții pun în aplicare o pedeapsă prin care îi privează pe copiii de dreptul de a interacționa cu alții dacă a făcut probleme. Astfel, copilul pedepsit este pus în ungher, pe un scaun sau la el în cameră și lăsat singur perioada în minute egală cu vârsta sa în ani.

5. Copiii poartă scutece o perioadă îndelungată

În SUA copiii poartă scutece până la 3 sau chiar 4 ani. Părinții americani consideră că cei mici nu trebuie forțați să meargă la oală sau la WC.

6. Copiii dorm doar în casă

Deși în multe țări părinții își lasă copiii să doarmă afară, la plimbare sau la balcon, în America așa ceva nu se recomandă și părinții se străduiesc să fie acasă la ora de somn a copiilor.

7. Copiii sunt puși la somn destul de devreme

În SUA ora de somn este 19.00 sau chiar 18.00. Părinții consideră că trebuie să aibă timp și pentru ei de aia copiii sunt puși la somn destul de devreme.

 

Sursa: cosmo.ru

 

Adaugă comentariu

Închide