Studiu: Folosirea curelei pentru educarea copiilor le pune în pericol dezvoltarea

Studiu: Folosirea curelei pentru educarea copiilor le pune în pericol dezvoltarea

Potrivit unui studiu condus de Jorge Cuartas, expert de la Universitatea Harvard, când lovești un copil cu palma sau cu o curea este un motiv de îngrijorare și nu ajuta cu nimic la dezvoltarea celor mici, ba chiar dăunează.

Multe persoane consideră că este justificabil ca părinții să-și bată copiii pentru a-i disciplina. Dar este bine acest lucru? Pentru a răspunde la aceasta întrebare, cercetătorii de la Universitatea din Andes, Universitatea Harvard, Unicef și Universitatea din Northeastern s-au reunit și au făcut o cercetare în care au fost implicați copiii din America de Sud. Aceștia au descoperit că cel puțin 40% dintre copii, cu vârste între 2 și 4 ani, primesc bătăi cu obiecte precum centurile.

Potrivit experților, pedeapsa fizică acționează intr-un mod negativ asupra dezvoltării sociale, cognitive și emoționale a copiilor.

Educația cu bătaia provoacă efectul total opus față de cel așteptat. În loc să corecteze un comportament, poate duce la mai multe probleme, agresivitate și chiar a ajuns să se asocieze abuzul cu comportamentele criminale în adolescență sau la maturitate.

Acest lucru se întâmplă din cauza că, în primii ani de viață, oamenii își construiesc personalitatea, astfel încât expunerea la evenimente negative și amenințătoare este înregistrată în subconștientul celor mici. Și astfel, aceștia deprind comportamentele violente și în cele din urma le aplică.

Acest lucru nu înseamnă că toate persoanele care au fost bătute în copilărie au un fel de patologie sau traumă, însă bătaia este un obicei care trebuie eradicat complet.

 

Sursa: copilul.ro; vrancea-24.ro

Adaugă comentariu