Un copil fericit țipă, aleargă, sare, râde tare și face prostioare, chiar dacă asta deranjează

Un copil fericit țipă, aleargă, sare, râde tare și face prostioare, chiar dacă asta deranjează

Există persoane care nu tolerează copiii ca să nu mai vorbim de cât de mult le deranjează daca aceștia plâng sau fac zgomot, trebuie doar să te uiți la fețele lor pentru a-ți da seama că nu vor să-i aibă prin preajmă. O dovadă sunt și cazurile relativ recente de vandalizare a terenurilor de joacă din capitală din cauza că vecinii erau deranjați de copiii care făceau zgomot, culmea, jucându-se! Oare cum au fost aceste persoane în copilărie? Pentru că un copil fericit țipă, aleargă, sare, rade zgomotos și face prostioare.

Copilul se comportă în funcție de vârsta lui, iar dacă un micuț este prea liniștit și nu se joacă, atunci tu, ca părinte, trebuie să te îngrijorezi.

În funcție de stadiul de viață în care se găsesc, este normal să strige, să sară sau să alerge. Nu te supăra când aceștia fac prostioare, explorează și experimentează, sunt neliniștiți, vor să încerce totul. Nu este nimic rău în faptul că un copil este atât de expresiv.

Lasă-l să urle!

Dacă îl obligi să tacă, să vorbească în liniște și să stea nemișcat, el va deveni în cele din urmă un adult fricos, care se teme să-și exprime ideile, va fi nesigur pe deciziile sale și va învăța să-și reprime emoțiile.

Lasă-l să râdă!

Oamenilor maturi le lipsește zâmbetul sincer și contagios. De-a lungul timpului noi învățăm că există locuri în care poți râde cu voce tare și locuri în care ar trebui să taci. Treptat, și copilul va învăța regulile sociale, dar acum, cât e mic, lasă-l să râdă din suflet când vrea.

Lasă-l să plângă!

Experții spun că plânsul nu trebuie nici oprit, nici ignorat. Dacă un copil dorește să plângă, lasă-l să o facă. Plânsul este singurul limbaj pe care îl știe la început pentru a-i atenționa pe cei din jur că are nevoie de ceva.

 

Sursa: copilul.ro; bytrf.ru

Adaugă comentariu