Ce ar trebui să cunoască un copil când termină grădinița

Ce ar trebui să cunoască un copil când termină grădinița

Grădinița este locul unde copiii leagă primele prietenii și învață foarte multe lucruri esențiale pentru a deveni un om dezvoltat multilateral. Deși baza educației unui copil vine din familie, totuși este esențial ca cei mici să meargă la grădiniță pentru a fi bine pregătiți pentru școală.

Mulți părinți nu cunosc ce ar trebui să știe odorașul lor până termină grădinița. Pe lângă pictură, dans, sport și muzică, copilul ar trebui să cunoască valori și moduri de comportare care sunt acceptabile în societate. În primul rând la grădiniță copiii trebuie să învețe regulile de etichetă și respectul față de sine și cei din jur, și asta deoarece, dacă operațiunile matematice, literele, cântecele și dansurile pot fi învățate și mai târziu, comportamentul unui copil și atitudinea sa față de cei din jur este foarte greu de schimbat.

Robert Fulghum, autorul cărții „Tot ce trebuie să știu și să învăț la grădiniță”, a enumerat câteva norme pe care ar trebui să le spunem copiilor până ce termină grădinița:

- împarte-ți lucrurile cu alții;

- nu trișa;

- nu lovi pe nimeni;

- pune lucrurile la loc sau de unde le-ai luat;

- strânge după tine;

- nu lua lucruri care nu-ți aparțin;

- spune ca îți pare rău atunci când rănești pe cineva;

- spală-te pe mâini înainte să mănânci;

- trage apa;

- du o viață echilibrată: învață un pic, gândește un pic, pictează, cântă, dansează, joacă-te și lucrează câte puțin în fiecare zi;

- atunci când ieșiți din casă fiți atenți la trafic, țineți-vă de mână și stați împreună.

Deși par niște reguli foarte simple, acestea sunt esențiale în educația unui copil. Dacă ar fi respectate de toți oamenii, atunci cu siguranță am fi mult mai fericiți!

Foto: jows.pl; Informații: suntmamica.ro

Adaugă comentariu

Închide