De ce să alegem grădiniţa cu program scurt versus cea de stat?

De ce să alegem grădiniţa cu program scurt versus cea de stat?

Pregătirea profesională a cadrelor didactice, condiţiile de igienă şi amplasarea grădiniţei rămân cele mai importante criterii de selecţie pe care se bazează părinţii atunci când aleg o instituţie preşcolară la care să-şi înscrie copiii. Fapt pentru care, în ultima perioadă, centrele cu program scurt câştigă teren în defavoarea grădinițelor de stat. Mulţi dintre părinţi, în general, renunţă la instituţiile preşcolare şi se ocupă singuri de educaţia copilului, chiar dacă specialiștii nu recomandă acest lucru. De altfel, micuţul trebuie să înveţe să socializeze cu alţi copii de vârsta lui, să se obişnuiască cu lucrul în echipă şi cu regimul de activităţi.

Noi îţi sugerăm cea mai bună opţiune a unui program de tip grădiniţă, care îmbină metodele moderne internaţionale de educaţie preşcolară şi dezvoltare timpurie pentru copii.  Aici ai posibilitatea să alegi un program flexibil, dozat cu jocuri educative și activități tematice, dacă micuţul tău are vârsta de la 2 până la 5 ani.

Centrul pentru copii şi părinţi „Smart Start” este situat într-o zonă verde şi liniştită, în sectorul Râşcani al capitalei, departe de străzile poluate ale oraşului. Instituţia implică programe educaţionale suplimentare, care au drept scop obţinerea aptitudinilor esențiale la copii, necesare într-o societate informaţională dinamică precum este cea în care trăim.

 

 

Unul dintre multitudinea de avantaje al centrului ,,Smart Start” este că pune la dispoziţie programe cu predare în limba engleză, iar la finalul celor 4-5 ani petrecuţi în cadrul acestui centru copiii pot comunica cu uşurinţă atât în limba română, cât şi în engleză. Limba rusă se predă opțional, câteva ore pe săptămână.

Specialiştii din cadrul centrului pun accent pe stimularea dezvoltării copilului, pe exprimarea necesităților sale, astfel încât cel mic să îşi poată alege de sine stătător un anumit tip de activitate, pentru ca apoi să fie ghidat de pedagog ca să treacă de la plăcere la rezultat înalt. Pedagogii care activează aici acordă o importanţă proporțională domeniilor de dezvoltare timpurie pentru copii, fie că este vorba despre dezvoltarea personală, socială, emoţională, dezvoltarea comunicării şi limbajului, activități de alfabetizare, fie de starea fizica a copilului. De asemenea, în cadrul centrului se formează grupuri din mai mulţi copii care, la solicitarea părinţilor, pot frecventa cursuri profesionale de tenis.

 

Grupele sunt mici, formate din 12-15 copii, cu scopul de a se putea lucra eficient cu fiecare în parte şi a răspunde cât mai bine necesităţilor lor. Înscrierea copiilor la ,,Smart Start” se face după o întâlnire cu psihologul, iar odată cu începerea programului de studii, pentru fiecare micuţ în parte se creează o agendă personalizată, în care educatorul şi logopedul notează evidenţa evoluţiei de dezvoltare psihologică şi intelectuală. Astfel părinţii periodic pot primi sfaturi şi recomandări individuale în ceea ce privește creşterea şi educarea copiilor. În cadrul programului se pune accentul pe crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea lumii interioare a copilului.

În acest sens, săptămânal sunt organizate activităţi instructiv-educative cu tematică diversă, cum ar fi: Festivalul Naţionalităţilor, Soarele şi Planetele, Ştiinţele Naturii etc. Pedagogii ţin cont de ritmul propriu de dezvoltare al copilului şi aplică tehnici şi metode de încurajare şi stimulare. Acest loc este universul în care micuţul tău se poate bucura pe deplin de copilărie.

Investind astăzi în educația copilului tău, îi asiguri viitorul prosper al zilei de mâine!

Contacte:

Str. Nadejda Russo 2/2

Telefon: 079 200 280;

069 200 266;

Facebook: www.facebook.com/SmartStartKidsAcademy

Foto: Arhiva Personală

Adaugă comentariu

Închide