Educatoarea agresivă de la grădinița nr.55 din capitală a demisionat

Educatoarea agresivă de la grădinița nr.55 din capitală a demisionat

Concluziile evaluării cazului de violenţă asupra copilului de la o grădiniţă din Chişinău, semnalat recent de mass-media, au fost făcute publice. Mai mulţi copii din grupa educatoarei vizate au fost evaluați de psihologi experimentați. Astfel, cazuri de abuz verbal în raport cu copiii din grupa respectivă au fost confirmate, atât de educatoare, cât şi de copii.

Cazul a ajuns în atenţia premierului Pavel Filip pe 1 iunie, care a solicitat, de urgență, constituirea unui grup de lucru intersectorial pentru cercetarea în amănunt a acestuia. Membrii grupului au comunicat cu directoarea grădiniței, cu educatorii, precum şi cu părinţii.

Urmare a anchetei, Direcţia Generală Educaţie, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chişinău urmează să întreprindă măsurile de rigoare cu privire la sancţionarea disciplinară a directoarei pentru tolerarea comportamentului abuziv al cadrelor în raport cu copiii și inacțiune după sesizarea efectuată de părinți.

De asemenea, s-a constatat că educatoarea şi ajutorul de educatoare au depus cerere de demisie încă pe 31 mai curent.

Totodată, la indicaţia premierului, a început procesul de elaborare a procedurii de organizare a evaluării la scară naţională a tratamentului copiilor în instituţiile de educaţie timpurie. În acest proces sunt antrenate Comisiile multidisciplinare de la nivelul autorităţilor locale. Totalurile evaluării naţionale și măsurile ce se impun a fi realizate vor fi prezentate spre examinare și aprobare Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului până la 5 iulie 2017.

ÎNTREG CAZUL POATE FI URMĂRIT ȘI CITIT AICI!

Foto: captură video Rise Moldova

Adaugă comentariu