Investigație. O mamă a înregistrat cum educatoarea și dădaca țipă sau chiar bat copiii la grădiniță

Investigație. O mamă a înregistrat cum educatoarea și dădaca țipă sau chiar bat copiii la grădiniță

Denis frecventează Grădinița numărul 55 din Chișinău. Brusc și-a schimbat comportamentul, după ce o lungă perioadă a tot refuzat să meargă la grădiniță, iar mama lui, Alesea, a decis să investigheze ce se întâmplă. L-a echipat cu un dispozitiv de înregistrare, ascuns într-un ceas de mână, și l-a trimis cu el timp de mai multe zile la grădiniță. Ceea ce a auzit, a îngrozit-o.

Investigația a fost făcută de RISE Moldova. Inițial directoarea grădiniței a dat vina pe copii și părinții acestora, ulterior, după ce a ascultat câteva fragmente din înregistrările audio, a recunoscut că în instituție au loc cazuri de agresivitate verbală.

Psihologii sunt de părere că mai bine copiii nu ar avea parte deloc de educatori la grădiniță, decât să fie îngrijiți de astfel de persoane agresive.

Urmăriți mai jos reportajul Rise la acest subiect:

Potrivit sursei, după difuzarea materialului s-a sesizat premierul Pavel Filip, și a solicitat Ministerului Educației să organizeze o evaluare la scară națională a tratamentului copiilor în instituțiile de educație timpurie.

Grupul intersectorial instituit pentru cercetarea acestui caz urmează să întreprindă măsurile care se impun pentru protecția drepturilor copilului. În acelaşi timp, vor fi evaluate acțiunile managerului instituției de educație timpurie, ale educatorului și ale asistentului educatorului implicați, în conformitate cu prevederile codului etic și ale cadrului normativ aferent.

 

Informații și foto: rise.md

Adaugă comentariu

Închide