Regulament nou. Câți copii vor fi înscriși într-o grupă la grădiniță

Regulament nou. Câți copii vor fi înscriși într-o grupă la grădiniță

Ministerul Sănătății a pregătit un nou regulament sanitar pentru instituțiile de educație timpurie. Regulamentul conţine norme sanitare privind condiţiile pentru educaţia şi îngrijirea copiilor orientate spre menţinerea şi fortificarea sănătăţii.

Chiar dacă în unele sectoare ale capitalei există problema insuficienței de locuri la grădinițe, noul regulament prevede ca numărul maxim de copii în grupele antepreșcolare să fie până la 15 copii, iar în grupele preșcolare până la 25 copii.  Numărul copiilor din grupe se va determina din suprafața destinată sălii de grupă pentru joc și masă - pentru copiii de vârstă până la 3 ani (antepreşcolari) nu mai puţin de 2,5m2 pentru 1 copil şi pentru grupele de vârstă de la 3 până la 7 ani (preşcolari) nu mai puţin de 2,0m2 pentru 1 copil, aflaţi de facto în grupe.

În timp ce unii părinți din capitală afirmă că sunt nevoiți să mituiască directorii de la grădiniță pentru a obține un loc pentru copiii lor și că nu au unde să își înscrie copiii, Tatiana Botnaru, consilierul șefei Direcției generale educație, tineret și sport din cadrul Primăriei mun. Chișinău, susține că au fost întreprinse un șir de acțiuni. „Problema a dispărut, fiindcă în perioada 2008-2015 au fost deschise 247 grupe și retrocedate municipalității 10 instituții de învățământ preșcolar care prin anii 90 au fost date în locațiune și nu erau utilizate conform destinației”, a declarat aceasta pentru timpul.md.

Dacă va fi avizat pozitiv de Guvern, regulamentul va intra în vigoare în termen de șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial. 

La sfârșitul anului 2015, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 159 de insituții de învățământ preșcolar, frecventate de 37.585 de copii.

Noul Regulament poate fi accesat AICI.

Foto: primariasector1.ro

Adaugă comentariu

Închide