Vești bune pentru părinți. Aceștia pot înainta propuneri cu privire la vacanța din grădinițe

Vești bune pentru părinți. Aceștia pot înainta propuneri cu privire la vacanța din grădinițe

După mai multe plângeri și mesaje de nemulțumire din partea părinților, Ministerul Educației le vine acestora în întâmpinare și le oferă dreptul să înainteze propuneri privind reformularea prevederilor anunțate.

Ministerul Educației a decis să publice repetat la rubrica Transparență decizională Proiectul Regulamentului-tip de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie, pentru ca părinții să își expună opinia privind durata vacanței de vară în grădinițe. Membrii societății civile pot înainta propuneri pe marginea documentului în următoarele 15 zile.

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei întrevederi cu un grup de părinți, ce a avut ca subiect de discuție stabilirea vacanței de vară în grădinițe și creșe, durata sistării activității, necesitatea respectării prevederilor Codului Educației, Codului Muncii și altor acte legislativ-normative.

Ministerul Educației accentuează că proiectul Regulamentului-tip de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie este la etapa de avizare la Ministerul Justiției și încă nu a intrat în vigoare. Respectiv, Ministerul Educației este deschis pentru propuneri privind îmbunătățirea viitorului document.

Ca rezultat al discuțiilor, participanții la întrevedere au convenit să se revină asupra conținutului proiectului de Regulament, și anume:

- modificarea termenului fix de 42 de zile cu o perioadă care ar stabili vacanța de la un număr minim până la un număr maxim de zile;

- obligativitatea conducătorului instituției de educație timpurie să consulte cu părinții, cu cel puțin 5 luni înainte, durata și perioada vacanței de vară, iar procedura de consultare a părinților să fie clar descrisă în Regulament;

- consultarea repetată a Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei privind durata vacanței de vară în instituțiile de educație timpurie.

 În aceeași ordine de idei, Ministerul Educației a decis să publice repetat la rubrica Transparență decizională proiectul documentului, pentru ca membrii societății civile să înainteze propuneri concrete privind reformularea prevederilor în cauză.

 Astfel, persoanele interesate pot consulta proiectul Regulamentului-tip de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie și, pe parcursul următoarelor 15 zile, pot înainta propuneri.

Foto simbol: gradinitedinromania.ro

Adaugă comentariu