10 activități distractive pentru copii în timp ce fac baie

10 activități distractive pentru copii în timp ce fac baie

Deși mulți părinți afirmă că odorașii lor adoră să se bălăcească în cada cu apă și să se stropească, totuși, mai sunt și copii pentru care momentul băiței este un adevărat calvar. De cele mai dese ori copiilor le este frică de apă și nu le place când le intră în ochișori sau urechi. Pentru a-l convinge pe cel mic să meargă la baie, încercați să transformați băițele în momente amuzante și distractive. Iată câteva idei de activități interesante, care îl vor face pe cel mic să adore scăldatul.

1. Jocul cu buretele. Oferă-i copilului un burete colorat cu care să se joace în cadă. Acesta îl va umple cu apă, apoi îl va stoarce într-un vas și va repeta acest lucru până când se va plictisi.

2. Jocul cu brățările fosforescente. Umple cada cu apă, apoi pune în ea multe brățări care luminează. Studiați împreună cu cel mic culorile și modul în care acestea se reflectă în apă sau spuma șamponului. Această activitate, nu doar că este foarte distractivă, dar și ajută la eliminarea temerilor și la dezvoltarea motricității fine.

3. Oferă-i o soluție de făcut baloane. Suflați baloanele și priviți cum aterizează în apa din cadă. Le puteți prinde cu mâna și să încercați să le țineți cât mai mult pe palme.

4. Protejează-i ochii de apă. Pentru a evita stropirea ochilor cu apă, puteți opta pentru ochelarii de înot. În așa fel, copilul nu doar că va fi în siguranță, dar și se va distra simțindu-se ca un adevărat înotător.

5. Cada de baie - un loc artistic pentru cei mici. Puteți colora apa în culoarea preferată a copilului. De exemplu, dacă cel mic preferă culoare albastră, atunci mai adăugați acolo și câțiva peștișor de plastic pe care copilul va trebui să-i găsească și să-i strângă într-o găleată.

6. Jocul cu bărcuțele. Confecționați împreună bărcuțe din burete sau plută și lăsați-le să plutească pe apă.

7. Baloane pe apă. Umpleți cada cu mici baloane colorate. Copiii vor îndrăgi această activitate și le va fi foarte amuzant.

8. Jocul cu flaconașele goale. Păstrați flaconașele goale de la șampon, săpun etc. și lăsați copiii să le umple cu apa din cadă. Apoi, goliți-le pe burtică, spate sau degetele de la picioare.

9. Deschide o spălătorie! Lasă-l pe cel mic să aducă cu el mașinuțele preferate și să improvizeze o mini spălătorie în cadă.

10. Animăluțe din burete. Decupează din burete diferite forme de animale: pești, broscuțe, crocodili. Și jucați-vă în cadă, improvizând o mini-lume submarină, cada fiind oceanul.

Foto: O-krohe.ru

Informații: jucarii-vorbarete.ro

Adaugă comentariu

Închide