Bloggerița Prințesa Urbană își dezvăluie secretul de adormire rapidă a copiilor

Bloggerița Prințesa Urbană își dezvăluie secretul de adormire rapidă a copiilor

Prințesa Urbană, bloggerița preferată a multor părinți din România și din Republica Moldova, scrie pe blogul său că după mai bine de cinci ani de când e părinte poate spune că cel mai dificil lucru de până acum a fost adormitul copiilor.

Nu nașterile, nu tristețile post-partum, nu scandalurile online cu alte mămici, nu alăptatul, nu diversificarea, nici refluxul, nu preparatul celor cinșpe milioane de feluri de mâncare, nu plimbatul și căratul zecilor de kilograme de bebeluși…”, scrie mămica.

Ci anume somnul. „Asta m-a ucis ani buni. Când venea ora de somn a unui sau oh, Doamne ferește, a ambilor copii, mai degrabă mi-aș fi smuls cu grație o unghie decât să trebuiască să intru iar acolo, în camera întunecată și liniștită, unde să leagăn, să cânt, să șușuiesc, să merg până-mi cad tălpile, să car până mi se lungesc mâinile, să mă enervez, să sper, apoi, la vederea ochilor încă DESCHIȘI, să-mi vină să-mi fac vânt pe fereastră…”, se destăinuie bloggerița.

Ei, dar de la o vreme, spune ea că a descoperit secretul adormitului copiilor și e gata să-l împartă și cu alți părinți. Prințesa Urbană scrie că a făcut revoluție cu fiecare dintre copii, în sensul că atunci când n-a mai putut să leagăne în picioare, n-a mai legănat, iar când n-a mai putut să plimbe copilul în căruț prin cartier la 40 de grade, vara, n-a mai împins.

Copile, de azi vei adormi fără să te mai plimb. Uite, te întind aici lângă mine în pat, îți cânt, te mângâi, ia și țâța, e numai a ta, dar spinarea mea nu poate să te mai care. Desigur, foială și scandal, adormit ceva mai greu, cu proteste, dar în maximum trei zile, copilul a acceptat noua rutină de somn”, informează mămica.

Femeia îi încurajează pe alți părinți să caute metode de adormit care să nu-i epuizeze.

Așa, acum despre metoda mea de adormit copiii fără stres și frustrare. Îi poftesc pe amândoi la somn, citim, ne jucăm, ne iubim, sting lumina și mă pun să mă culc. EU! Nu copiii. Casc, îmi întind oasele bătrâne, plescăi mulțumită și iau poziția de somn. Copiii se aciuează și ei pe lângă mine, se mai foiesc, mai râd, eu n-am treabă. Mă gândesc gânduri fericite, mare, soare, îmi imaginez că cineva îmi masează spinarea, ceva bun de mâncare, următoarea vacanță… Tot trupul meu spune RELAXARE, frate. Aaah, ce bine e să dooormi. Iar asta e molipsitor! Curând încep și ei să caște. Nu le mai răspund la chicoteli. Uneori chiar adorm înaintea lor, alteori adorm ei înaintea mea. Nu mă mai gândesc la ce-o să fac după ce ei adorm, pentru că știu sigur: o să dorm sau o să moțăi și eu acolo, cu ei, ora magică”, se destăinuie Prințesa Urbană.

Secretul este să aduceți somnul și relaxarea în pat! Nu vă stresați că aveți vase murdare în chiuvetă și nu vă mai repeziți să dați cu mopul cât doarme cel mic, pentru el viața va fi mai frumoasă dacă mama e odihnită decât dacă podeaua e brici de curată, oricum o va murdări rapid la loc.

 

Foto simbol: lisa.ru

Adaugă comentariu