Sfaturile specialistului: cum să alegi corect periuţa de dinţi a copilului

Sfaturile specialistului: cum să alegi corect periuţa de dinţi a copilului

Imediat după apariția primilor dințișori ai copilului, cel mic trebuie învățat cum să aibă grijă corect de ei. Important este nu doar să-i explicați copilului corect și pe înțelesul său procesul de igienă orală, dar și să alegeți pasta și periuța de dinți potrivită pe el.

Stomatologul Ecaterina Kuznețova, le-a oferit părinților o serie de recomandări despre cum să aleagă corect peria de dinți ca să nu dăunăm cavității bucale.

- Părul primei periuțe de dinți a copilului trebuie să fie moale, iar atunci când cel mic începe să crească, este recomandat să treceți la o periuță de dinți de duritate medie. Peria trebuie să fie formată din cel puțin de 20 de smocuri, iar părul trebuie să fie bine lustruit. Ideal ar fi ca înălțimea părului periuței să fie egală cu înălțimea dintelui copilului.

- Mânerul periei trebuie să fie confortabil, astfel încât copilul să-l poată ține comod în mâini.

- Lungimea părții de lucru a periei (capul periei) trebuie să fie mică, aproximativ ca lungimea a 2 dinți ai copilului.

- Dacă periuța va fi colorată și interesantă pentru cel mic, atunci acesta va învăța mult mai ușor cum să o folosească.  Deci, acordați atenție periilor cu un design luminos, cu elemente colorate, poate cu personaje din desene animate sau povești etc.

- Nu cumpărați periile de dinți la nimereală. Citiți cu atenție instrucțiunea în care trebuie să fie specificat pentru ce vârstă se recomandă.

- Schimbați peria de dinți la fiecare trei luni. Iar dacă se deteriorează înainte de această dată, atunci schimbați-o mai devreme.

Foto: elheraldodealcala.es

Adaugă comentariu