Botez în stil catolic: Sebastian Banari cu Înger Păzitor

Botez în stil catolic: Sebastian Banari cu Înger Păzitor

Taina Sfântului Botez este un moment sublim pentru fiecare nou creştin sau, cum se mai spune, uşa prin care se intră în Sfânta Biserică.

Sebastian, fiul mai mic al jurnalistei Olesea Bolboceanu-Banari şi al omului de afaceri Sergiu Banari, a primit Taina Sfântului Botez, devenind astfel membru al Bisericii Catolice, la fel ca tatăl său. "A fost un eveniment foarte important pentru familia noastră, pentru că mezinul a fost înscris în Cartea Vieţii şi ne rugăm Domnului ca Îngerul Păzitor pe care l-a primit la botez să-i lumineze calea şi sufletul", ne-a mărturisit mama emoţionată.

Aşa cum presupune tradiţia catolică, Sebastian a avut doi naşi de botez – sora mai mare a mamei sale şi fratele tatălui său. „Sunt aceiaşi naşi care l-au botezat pe fiul nostru mai mare, Luka, pentru că avem deplină încredere că ei vor fi cu adevărat părinţii spirituali ai copiilor noştri - îi vor îndruma şi vor fi alături de ei în orice clipă, le vor transmite credinţa în Dumnezeu şi le vor explica ce înseamnă cuvântul Domnului", spune Olesea.

Sebastian nu a fost băgat în cristelniţă, ca la botezul ortodox, ci i s-a turnat apă sfinţită pe creştet. Ulterior noul fiu al Bisericii a fost îmbrăcat în haină albă. „Haina în care ai primit Taina Sfântului Botez trebuie păstrată pe tot parcursul vieţii, pentru că în ea te prezinţi în faţa lui Dumnezeu", le-a spus părinţilor şi naşilor părintele Petru, care l-a încreştinat pe mezinul familiei Banari.

După curăţirea sufletului de păcatul strămoşesc - botezul,  Sebastian a fost uns cu Sfânta Crismă pentru a-i da putere să nu mai cadă în păcat şi pentru că Iisus a spus: „Dacă cineva nu se va naşte din apă şi din Spirit, nu va putea să intre întru Împărăţia lui Dumnezeu".

Galerie de imagini
image
image
image

Adaugă comentariu

Închide