Ecaterina Hudorojcova: Tinerii cunosc cel mai bine necesitățile celor de vârsta lor în materie de modă

Ecaterina Hudorojcova: Tinerii cunosc cel mai bine necesitățile celor de vârsta lor în materie de modă

Cine dacă nu tinerii înțeleg mai bine necesitățile celor de vârsta lor în materie de modă? Despre asta ne-a spus Ecaterina Hudorojcova, o tânără de 23 de ani, pe care am cunoscut-o la târgul școlar și care lucrează de ani buni cot la cot cu mama sa, Natalia, la crearea diverselor uniforme, inclusiv a celor școlare.

Nu am făcut cursuri de croitorie, dar sunetul mașinii de cusut este o parte din mine. “De vină” e mama, care și-a deschis propriul atelier și care coase de când mă țin minte. Datorită ei aveam la grădiniță și, ulterior, la școală, cele mai frumoase și mai inedite costume. Iar cele mai memorabile momente erau când seara mă culcam și mama încă nu începea lucrul la o nouă rochiță, iar dimineața, când mă trezeam, asta deja mă aștepta numai bună să fie îmbrăcată pentru un nou matineu sau sărbătoare școlară.

Când am început să cresc mai mare, la început în joacă, apoi tot mai des, am ajuns să o ajut pe mama la crearea modelelor pentru târgul școlar. Astfel că acum aproximativ opt ani, când acestea abia au început să fie organizate, noi am intrat pe piață cu modele de cămăși pentru fetițe, create și elaborate exclusiv de noi două. Pe atunci eram elevă, așa că simțeam din interior gusturile și dorințele fetelor în materie de modă școlară.

Facebook-ul nu era atât de răspândit, așa că cea mai bună promovare era atunci când veneam la 1 septembrie îmbrăcată într-o cămașă mai deosebită, mai stilată, creată de mine și cusută de mama. Asta ne-a fost ani la rând cea mai bună publicitate, or anume așa au început să apară primii clienți. În următorii ani mulți părinți au început să vină la târgul școlar anume pentru a găsi marfa noastră, menționând că fustele și cămășile cumpărate acum un an arată ca noi și că ele vor fi îmbrăcate de copiii mai mici, vor fi dăruite sau chiar vândute la un preț rezonabil.

Stofa cu care lucrăm de ani buni și care nu ne-a dezamăgit niciodată este batistul natural. Este o stofă naturală rezistentă la spălări frecvente, nu își schimbă forma și culoarea țesăturii, permite aerului să circule etc.

Ulterior, mama și-a lărgit spectrul de servicii în atelierul său, iar eu am mers să fac studii în domeniul PR-ului, dar plăcerea de a crea împreună modele noi s-a transformat în obișnuință. Pe parcursul anului elaborăm uniforme pentru angajații din diferite sfere de activitate: bănci, companii de zbor, cadre medicale, muncitori în construcții, angajați ai restaurantelor etc. Anul acesta, al optulea consecutiv, am venit să participăm la târgul școlar. Inovația acestui sezon, pe lângă fuste, veste și cămăși standard pentru eleve, am creat un model nou de cămașă școlară, dar.. în stil național. Asta pentru că e la modă și arată frumos în combinație cu alb și albastru diplomat.

Prețurile sunt destul de rezonabile și variază între 250 și 420 de lei. Acum suntem în căutare de parteneri care ar dori să vândă marfa Evimeria Uniform în magazinele lor. Pentru cei interesați, cămășile, fustele, vestele Evimeria Uniform pot fi găsite la Târgul Școlar MoldExpo sau la atelierul de pe strada Liviu Deleanu 7/1. Mai multe detalii puteți afla apelând la numărul de telefon 069090719 sau pe pagina de facebook Evimeria Uniform.

Foto: model Olivia Prado, fotograf Da Naea

Adaugă comentariu

Închide