5 semne care arată că copilul are imunitatea scăzută

5 semne care arată că copilul are imunitatea scăzută

Sistemul imunitar este un mecanism pe care corpul îl folosește să se apere de virusuri, bacterii și boli. Uneori, are tendința să fie slăbit din cauza dietei nesănătoase în cazul copiilor mai mici sau și a stresului în cazul școlarilor și maturilor, și nu își poate face „datoria” eficient. Cum îți dai seama că sistemul imunitar este slăbit afli din articol.

Atunci când nivelul leucocitelor scade, organismul transmite anumite „semnale de avertizare” precum:

1. Oboseală

Este adevărat că oboseala poate avea nenumărate cauze. Însă atunci când nu are o cauză evidentă, de exemplu dimineața după somn sau când orice activitate creează extenuare.

2. Infecții frecvente

Infecțiile urinare, problemele cu stomacul, gingiile inflamate și roșii sunt semne că sistemul imunitar nu poate face față agenților externi. 

3. Gripă, răceală, dureri în gât

Cât de des răcește piciul? O dată pe lună? Îl doare în gât des? Dacă da, atunci e indicat să mergeți la medic și să verificați nivelul leucocitelor.

4. Alergii

Unii oameni au reacții alergice mai des decât alții. Nu pot suporta polenul, praful și alți alergeni. Dacă este și cazul vostru, atunci e posibil să fie de vină sistemul imunitar slăbit.

5. Răni care se vindecă greu

Pielea este cel mai mare organ al corpului și este expusă la cele mai multe riscuri. În fața unui organism cu imunitate scăzută, agenții infecțioși încalcă această barieră și cauzează probleme serioase la nivelul pielii, ducând la deshidratare, modificări ale culorii și iritații. Întrucât capacitatea de vindecare a organismului este compromisă, rănile se vindecă mai greu, lăsând cicatrici inestetice pe piele.

 

Informații: doctorulzilei.ro

Foto simbol: qulady.ru

Adaugă comentariu